1 Νοε 2013

Η δυσφορία με τις «μερικές οικογένειες» και τα συμφέροντα τους ανεβαίνει… Όταν εταιρεία του κ. Σιακόλα προσπάθησε να κατάσχει δημόσιο πλούτο - αεροπλάνο των Κ.Α. - η αντίδραση στο ίντερνετ μετάφερε φωνές που λογοκρίνονται – αλλά για πόσο ακόμα;Όταν η Hermes  μέσα στα πλαίσια των υποχρεώσεων που θεωρεί ότι έχουν απέναντί της οι Κυπριακές Αερογραμμές, προσπάθησε να κατάσχει/«δεσμεύσει» αεροπλάνο τα ΜΜΕ, τα οποία ζουν από τη διαφήμιση Σιακόλα, το έριξαν στα μαλακά και απέφυγαν τα σχόλια. Η δυσφορία και η οργή εκφράστηκαν στο ίντερνετ – και αυτό είναι ένα φαινόμενο που διογκώνεται και ίσως να μην έχει να κάνει μόνο με τον κ. Σιακόλα. Είναι μια γενικότερη δυσφορία με τις «μερικές οικογένειες» και τα προνόμια τους. Μεταφέρουμε δυο ενδεικτικά τεκμήρια- ένα άμεσο σχόλιο για το ζήτημα με τις ΚΑ, αλλά και ένα κείμενο από online site το οποίο κυκλοφόρησε προηγουμένως [13/10] και αναδημοσιεύτηκε ευρέως σαν viral στην κυπριακή Δημόσια Σφαίρα του ίντερνετ.

Από το facebook [Costas Costa Pele] :
«Σε ευχαριστούμε κύριε Νίκο Σιακόλα,
με την ενέργεια σου να εξασφαλίσεις κατάσχεση του αεροπλάνου των κυπριακών αερογραμμών ΕΔΕΙΞΕΣ και στον τελευταίο καλόπιστο κύπριο πολίτη πως:
Όταν θα ξεπουληθούν οι Ημικρατικοί Οργανισμοί, τότε θα είναι απόλυτα εγκλωβισμένος στην αλαζονία και τον τυχωδικτισμό του εκάστοτε νέου ιδιοκτήτη μεγαλοεπιχειρηματία, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη θα τον αφήσει χωρίς Νερό, Ηλεκτρισμό, Τηλεπικοινωνίες, στοιχειώδη εθνική Ασφαλεια.
Υγ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι ΕΡΜΕΣ χρωστούν στο κράτος κοντά στα 20 εκατομμύρια από δικαιώματα που έπρεπε να καταβάλουν, ενω τα δάνεια των εταιρειών του Νίκου Σιακόλα προς τις τράπεζες αγγίζουν τα 500 εκατομμυρια!!!»

Από το σάϊτ: www.24h.com.cy: Πώς ο κ. Πούφος διευκόλυνε τον κ. Σιακόλα να αποφεύγει να πληρώνει φόρους
«Για του λόγου το αληθές απλά κοιτάζουμε τους λογαριασμούς των Εταιρειών του κ. Σιακόλα όπως η CTC Public ή F.W. Woolworth PLC ή ITTL Leisure Park Εμπιστευόμαστε τον Πούφο ότι θα κάνει την δουλειά με τις καυτές λίστες;
Πώς μπορούμε αλήθεια να έχουμε εμπιστοσύνη στον Διευθυντή του ΤΕΠ ότι θα επιτελέσει σωστά τον ρόλο του; Ότι θα εξετάσει τις λίστες των ανθρώπων που έκαναν τις εκροές 15 μέρες πριν από το κούρεμα των καταθέσεων;
Γιατί το λέμε αυτό;
Στο βιβλίο του ο κ. Σταυράκης τονίζει ότι όταν έμαθε για το χρέος του κ. Σιακόλα κάλεσε τον κ. Πούφο στο γραφείο του να του αναλύσει το ποσό.
Παραδέχθηκε ότι η φορολογία αυτή είχε επιβληθεί εδώ και πολλά χρόνια και ότι υπήρχε διαφωνία ανάμεσα στην Εταιρία και το ΤΕΠ και χωρίς να παίρνει το παραμικρό μέτρο η Υπηρεσία εναντίον του κ. Σιακόλα.
Ξέρετε τι εισηγήθηκε ο κ. Πούφος στον κ. Σταυράκη;
Να μην πληρωθεί το ποσό των €13εκ.
Και εμείς τον έχουμε Δ/ντη του Τμήματος που πρέπει να μαζέψει τους φόρους όλως όσων δεν έχουν πληρώσει. Τις όχι και τόσο ευχάριστες δραστηριότητες του κου Πούφου, επισημαίνει σε σχετικό της άρθρο στο περυσινό της πόρισμα και η Γενική Ελέγκτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου