15 Νοε 2013

Κινητοποίηση ενάντια στις ΙδιωτικοποιήσειςΑποσπασμάτα από το ίντερνετ: γκρουπ στο φμπ με τίτλο "Να παραιτηθεί ο Χρ. Πισσαρίδης" (https://www.facebook.com/pissaridesout ) από την κυβέρνηση:

«Δεν συμφέρει σε κάποιον να επενδύσει σε δίκτυο παραγωγής (είτε είναι ενέργεια ή τηλεπικοινωνίες). Στην διανομή είναι τα χοντρά λεφτά. Και όσο και να κατηγορούμε την Cyta και την ΑΗΚ σκεφτείτε το εξής που το ξανάπα. Το κράτος εισπράττει κάτι εκατομμυριάκια κάθε χρόνο, οι υπάλληλοι φορολογούνται πριν πάει ο μισθός στους στην τράπεζα, υπάρχουν “ειδικές” διατιμήσεις στο ρεύμα και επικοινωνίες για το κράτος. Όταν πουληθούν τα έσοδα θα πάνε κατευθείαν στο δάνειο και τα πιο πάνω θα χαθούν συν το ανεργιακό που θα πληρώνουμε στους απολυμένους. Άρα από θα έρθει το κράτος να παίρνει αυτά που θα χάνει κάθε χρόνο. Κουχ φόρους κουχ. Τέλος θέλουμε να γίνουμε ενεργειακός κόμβος και να είμαστε εμείς που θα ελέγχουμε αυτό τον πλούτο. Πως θα γίνει αν οι φορείς με τους οποίους θέλουμε να τα ελέγχουμε αυτά θα ανήκουν σε Γερμανούς ή οποιονδήποτε άλλο ιδιώτη. Και αν είχαμε τα κότσια ας φτιάχναμε και εμείς συντεχνίες και να κατοχυρώναμε τους κλάδους μας και να πηγαίναμε και στον ρυθμιστή τηλεπικοινωνιών που δεν άφηνε την Cyta να ρίξει τις τιμές τις και να τον στείλουμε από εκεί που ήρθε. Δεν ξέρω ίσως έχω άδικο αλλά βαρέθηκα να ακούω τοσο φθόνο για αυτά που δεν έχω. Διόρθωση όχι μηδενισμός.»-

«Όταν ένας ιδιώτης αγοράσει την Cyta θα ελέγχει και το δίκτυο της MTN και PrimeTel (που τώρα η Cyta ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να τους παρέχει σε τιμή κόστους). Άρα πάμε σε ελεγχόμενο ολιγοπώλιο. Εκτός αν πιστεύουμε ότι ο ιδιώτης δεν θα έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τους υπόλοιπους ιδιώτες που μας εργοδοτούν, ή επειχηρηματίες και θα βάζει τι συμφέρον του καταναλωτή ΠΑΝΩ από το κέρδος .»

«Terasties oi zimies stus kyprius oi theseis tu pissaridi gia idiotikipioiseis. Me tin exipiretisi kopoon simferonton mpike sti kyvernisi me antalagma na voithisei kapius na arpaxun ton ethiko pluto enati pinakion fakis kai na dialisun to kratos!!!»


«Νόμπελ και μπίζνες
Ενδιαφέρον έχει προκαλέσει και η μεταφορά χρημάτων από εταιρεία στην οποία ως μέλος του διοικητικού της συμβουλίου εμφανίζεται ο Νομπελίστας κ. Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας της Κύπρου. Πρόκειται για την εταιρεία Dolphin CI ltd, συμφερόντων του κ. Μίλτου Καμπουρίδη (αδελφός της συζύγου του κ. Κώστα Μπακογιάννη), η οποία έχει ως έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Η συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με τη λίστα της Τράπεζας Κύπρου, μετέφερε εκτός Κύπρου 1.000.000 ευρώ στις 8 Μαρτίου, 198.000 στις 12 Μαρτίου και ακόμα 680.000 στις 13 Μαρτίου.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου