8 Νοε 2013

Κινητοποίηση για τη διάσωση των ιστορικών Εργατικών κατοικιών στη Λεμεσό


Η προσπάθεια διαφόρων ομάδων και ατόμων διαμορφώθηκε σε Πλατφόρμα με τη ονομασία «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ-ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ-ΛΕΜΕΣΟΣ», με στόχο τη διεκδίκηση της διάσωσης τους ως μέρος της πολεοδομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ιστορίας της Πόλης.
Η νέα ανακοίνωση της Πλατφόρμας ζητά να αναθεωρήσει ο Δήμος «..την απόφαση του για διατήρηση ενός μόνο μέρους των πολυκατοικιών, να μην προχωρήσει σε κατεδαφίσεις και να μεριμνήσει για την συνολική διατήρηση τους. Ο Δήμος θα πρέπει να μεριμνήσει για την διάσωση και βιώσιμη, ευφάνταστη επαναχρησιμοποίηση και των τριών κτιρίων, που απέμειναν, με στόχο την κοινωνική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής».
Τονίζει, επίσης, ότι οι εργατικές πολυκατοικίες «αποτελούν ιδιαίτερα αξιόλογο χαρακτηριστικό τοπόσημο και γνώρισμα της ταυτότητας της πόλης, ένα απαραίτητο συστατικό για την περιγραφή της εξέλιξης της Λεμεσού, μια και εκεί βρίσκεται ένα κομμάτι από τις ρίζες μας. Γι αυτό το λόγο θα  πρέπει να επιστραφούν στην πόλη, μέσω νέων χρήσεων, ώστε να αποτελέσουν, σημείο αναφοράς της δυτικής Λεμεσού».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου