15 Νοε 2013

Διάλογος της Κίνησης για τη συγκρότηση Νομικής Υπηρεσίας Πολιτών



Αναδημοσιεύουμε 3 σχόλια, τα οποία κοινοποιήθηκαν στα πλαίσια του διαλόγου για τη δημιουργία της Κίνησης. Τα δυο καταγράφηκαν στο σχετικό κείμενο στο blog της 2ηΑ, ενώ το τρίτο στάληκε με ήμεηλ:

Εγώ νομίζω ότι η Κίνηση πρέπει να ξεκινήσει από το 1974. Υπάρχουν επώνυμοι για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες ότι κυκλοφορούσαν ένοπλοι και απειλούσαν. Αν απειλούσαν δημόσια, ενδεχομένως ιδιωτικά να έκαναν πολύ χειρότερα. Εισηγούμαι την διερεύνηση, κατ’αρχήν 3 αδικημάτων:

  1. Παράνομης οπλοφορίας – η οποία να τεκμηριώνεται με 2 μαρτυρίες όπως κάνει και νυν υπουργός δικαιοσύνης για τις υπόθεσεις που αφορούν τα συμφέροντα του πεθερού του.
  2. Συμμετοχή σε Εγκληματική Οργάνωση η οποία διέπραξε αδικήματα κατά της ζωής και περιουσίας.
  3. Συμμετοχή σε εγκληματική συλλογική πράξη η οποία κατέληξε στον θάνατο εκατοντάδων [αφού αναφερόμαστε μόνο στο πραξικόπημα] ανθρώπων και οδήγησε [με την εισβολή] στην απώλεια περιουσίας και εισοδημάτων τα οποία οφείλει ο εναγόμενος να αποζημιώσει από τα νυν εισοδήματα του.

  Ευτυχώς που υπάρχει και η Δέφτερη Ανάγνωση για να μην νιώθουμε (όσοι απομείναμε σκεπτόμενοι) τόσο απελπιστικά μόνοι απέναντι στις μεθοδεύσεις της εξουσίας εις βάρος μας - στο όνομα μάλιστα της (δήθεν) δημοκρατίας. Αναμένω… την άποψή σας για την πρόταση νόμου που καταργεί την ασυλία των βουλευτών και διευρύνει τις δυνατότητες της εξουσίας (ποιας άραγε;) να διώκει ποινικά όποτε κρίνει (με ποια κριτήρια;) ότι οι ενέργειες κάποιας ανεξάρτητης αρχής μπορεί να βλάψουν το δημόσιο συμφέρον, ακόμη και για θέματα που δεν προνοεί η νομοθεσία. Μιλάμε για κατάργηση του Συντάγματος με τις ευλογίες της Βουλής, δηλαδή, στο όνομα της "απόδοσης ευθυνών" όπου "κρίνει" η εκάστοτε εξουσία; Και τι άλλο παρακάτω;
Β.Σ.

H δικαστική εξουσία στη Κύπρο αθώωσε τους ιθύνοντες της εταιρίας ήλιος για την αεροπορική τραγωδία στο γραμματικό ενω η ελληνική δικαιοσύνη τους καταδίκασε. Η ελληνική δικαιοσύνη καταδίκασε τους αυτουργούς της χούντας για τη τραγωδία του 1974 ενώ η κυπριακή δικαιοσύνη και η εισαγγελεία δεν βρήκε το τρόπο να καταδικάσει κανένα εκτός του Σαμψών που ήταν ίσως και ο αδύναμος κρίκος του ιουλιανού εγκλήματος.

Π.Γ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου