8 Νοε 2013

Κίνηση για την προστασία της κυπριακής αλεπούς: Τη νύφη θα πληρώσει η αλεπού;


Επειδή οι κυνηγοί εκπροσωπούνται στη βουλή, θα πληρώσει τη νύφη η αλεπού! Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αντρέας Κυπριανού, πιστός στις αρχές με τις οποίες γαλουχήθηκε για τρεις ολόκληρες θητείες, ως εκλελεγμένος πρόεδρος στην Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής (τώρα πως μπορεί να διατηρείται η Άγρια Ζωή μέσα από το κυνήγι, ούτε η ομοσπονδία δεν μπορεί πιθανώς να απαντήσει) και ενδεχομένως, εκλελεγμένος από τους ίδιους τους κυνηγούς, με πρότασή του στη βουλή επιδιώκει την εξυπηρέτηση των συμφωρόντων των ψηφοφόρων του, ώστε στον κατάλογο των θηραμάτων να περιληφθεί και η αλεπού – αφού ξεπαστρεύτηκαν τα άγρια πτηνά και οι λαγοί, με αποτέλεσμα οι κυνηγοί να παρελαύνουν στα τηλεοπτικά κανάλια «παπαγάλοι» - ωωω τί προσβολή.
Η πρόταση του κ. Κυπριανού βασίζεται σε «αδιάσηστα» «επιστημονικά» δεδομένα, όπως η διαπίστωση της υπηρεσίας Θήρας για τη σημαντική αύξηση του πληθυσμού των αλεπούδων με αποτέλεσμα να δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε άλλα είδη. Όταν δε, μπαίνουν στο χορό μαζί με τους κυνηγούς, γεωργοί και κτηνοτρόφοι, τότε οι ζημιές σε περιουσίες όπως τα κτηνοτροφικά υποστατικά , όντως διαταράσσουν την τροφική αλυσίδα της πανίδας της Κύπρου και καταλήγουμε στην επαναφορά παλαιότερης νομοθεσίας, του 2003 συγκεκριμένα, για επανένταξη της αλεπούς στην κουλτούρα του Κύπριου κυνηγού, ώστε και αυτός να νιώσει βασιλικότερος του βασιλέως.

Άρθρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγιού καταδεικνύει την πρόταση του κ. Κυπριανού, ως πάγια θέση της, αλλά και εισήγησή της, μέσω ή/ και με πρωτοβουλία του συγκεκριμένου βουλευτή. «Είμαστε σίγουροι ότι οι βουλευτές μας θα επιδείξουν, για ακόμα μία φορά, την υπευθυνότητά τους και θα μελετήσουν την εισήγησή μας σε βάθος και ότι στο τέλος το αίτημά μας θα τύχει της έγκρισης του κοινοβουλίου» (http://www.ihunt.gr/content/%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%85). Εννοείται, φυσικά, ότι η Ομοσπονδία, κλήθηκε στη βουλή κατά τη συζήτηση του θέματος για να εκφράσει τις απόψεις της με πιο δυνατή φωνή, μπας και δεν ακουστεί.

Ευτυχώς, όμως, που κατά τη συζήτηση, συνδέθηκε επιτέλους και με τη λαθροθηρία και συγκεκριμένα με τα δίκτυα και ξόβεργα των αμπελοπουλιών – αναγνωρίζοντας επιτέλους ότι «οι παραδοσιακές μορφές κυνηγιού» δεν προάγουν την κυπριακή κουλτούρα, αλλά τις τάσεις παρανομίας.

Στο τέλος φυσικά, εμολοήθηκεν το κόζιν, ''φάνηκε ξεκάθαρα, μέσα από την εξέταση του προϋπολογισμού για το Ταμείο Θήρας, ότι συντηρείται, σχεδόν αποκλειστικά, από τις 45 τόσες χιλιάδες Κυπρίων κυνηγών'' και ότι "πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός και μεγαλύτερη ανταπόκριση του Ταμείου σε όλους τους Κυπρίους κυνηγούς και δεν πρέπει η Θήρα να εξαντλείται αποκλειστικά και μόνον στο να καταδιώκει, από πρωίας μέχρι νυκτός, τους κυνηγούς''. (http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/234895)

Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους, είναι αναγκαία η υποστήριξη της πρωτοβουλίας για την προστασία της κυπριακής αλεπούς – «για να μεν μείνει μόνον πας το γραμματόσημο»

«We Demand the Protection of the Cyprus Fox
Petition by
Because the fox should be protected and not hunted.
To:
Yiannakis Omirou, President of the House of Representatives of the Republic of Cyprus
Yiannos Lamaris, Chairman of the House Standing Committee on Internal Affairs
Nikos Kouyialis, Minister of Agriculture, Natural Resources and Environment
Socrates Hasikos, Minister of Interior 
We demand the protection of the fox in Cyprus and the voting-down of any law amendment that legalizes the hunting of the species.
Sincerely,
[Your name]»
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου