1 Νοε 2013

ΣΠΟΝΤΕΣ
 • Το κουίζ της βδομάδας. Οπότε αυτήν την βδομάδα η κωμική καμπάνια του προεδρικού έκανε επίθεση στον Ντάουνερ. Γίνεται προβλέψιμο το σκηνικό. Σε λίγο από την πλήξη της επανάληψης θα αρχίσουμε να βάζουμε στοιχήματα σε ποιόν θα επιτίθενται κάθε βδομάδα – και ποιός από το επιτελείο που πληρώνουμε κατασκευάζει τους τίτλους που πασάρουν τα πειθήνια ΜΜΕ. Παρά το ότι το προώθησε ο Χάσικος, ψηφίζουμε ότι το σενάριο αυτή την βδομάδα το έγραψε ο Δρουσιώτης. Με δείπνο στο εξοχικό.

 • Μια περίεργη σιωπή: Υπάρχουν σκάνδαλα που επιτρέπονται και σκάνδαλα που λογοκρίνονται; Την Παρασκευή 25/10, η Γνώμη είχε πρωτοσέλιδο και αναλυτικό κείμενο για σκάνδαλο παραχώρησης δημόσιας γης – δρόμου- στη Λεμεσό σε άτομα της οικογένειας Κασουλίδη – και αυτή η παραχώρηση εγκρίθηκε από το υπουργικό. Ο κ. Κασουλίδης είναι μέλος του υπουργικού και τίθεται σαφώς θέμα σύγκρουσης συμφερόντων και νομιμότητας της απόφασης. Επιφανειακά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το θέμα αφορούσε «ανταλλαγή» - αλλά ακόμα και έτσι η κατάργηση ενός δρόμου, ο οποίος προβλέπεται και από το Ρυθμιστικό σχέδιο, είναι από μόνη της πρόβλημα. Όμως, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αυτή η παραχώρηση και ανταλλαγή φαινεται να έγινε προνομιακά: ουσιαστικά, σύμφωνα με το δημοσιευμα,  οι αδελφές Κασουλίδη παραχωρούσαν κάτι που θα έδιναν έτσι και αλλιώς  ως μέρος της παραχώρησης  για να πάρουν άδεια ανάπτυξης - αλλά παραδόξως - σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό - πήραν κάτι πίσω από το Δημόσιο. Η εφημερίδα καταγράφει τα στοιχεία και το χώρο με φωτοτυπίες των εγγράφων. Υπήρχαν δυο ενδιαφέροντα στοιχεία στο follow up της υπόθεσης: κανένα άλλο ΜΜΕ δεν - τόλμησε; - ανάφερε το θέμα, και η οικογένεια Κασουλίδη δεν φαίνεται να εξέδωσε καμία ανακοίνωση. Μπορεί ο κ. Κασουλίδης να είναι από τους νηφάλιους υπουργούς, και να μην θέλουν διάφοροι να τον εμπλέξουν – αλλά το θέμα είναι εκεί: αν υπάρχει απάντηση, πρέπει να δοθεί. Διαφορετικά να υποθέσουμε ότι όταν μας ζητήσει η πολεοδομία χώρο για πάρκο ή για δρόμο δικαιούμαστε να διεκδικήσουμε άλλο χώρο ως ανταλλαγή;

 • Αληθεύει; «Έκτακτοι νοσηλευτές απειλούνται τηλεφωνικά από Διευθυντικό στέλεχος του Υπουργείου Υγείας (του οποίου κατέχουμε το όνομα), ότι αν συμμετέχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα απολυθούν!» Φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο; Στη Λεμεσό ένας δημοτικός σύμβουλος απειλούσε εργαζόμενους γιατί έκαναν απεργία. Άρχισαν τα όργανα; Στο τέλος θα μετανιώσουν αυτοί που τα ξεκινούν αυτά τα κόλπα. Διότι, τώρα, νομίζουν ότι θα πάρουν το πάνω χέρι ταξικά – αλλά ξεχνούν το πλαίσιο, και το «ηθικό δίδαγμα» από τις τράπεζες – όποιοι δεν συνεργάζονται με την πλειοψηφία πληρώνουν χειρότερα στο τέλος. Κοινώς – όλα εδώ πληρώνονται.

 • Αυτή η υπόθεση με τις δημοσκοπήσεις θυμίζει κάτι μεταξύ ασανσέρ και ανταλλαγή υπηρεσιών – όπως με τα ΜΜΕ και τις τράπεζες. Επιστημονικά οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν τάσεις σε μια συγκυρία – αλλά ο τρόπος που γίνονται και ιδιαίτερα ο τρόπος που παρουσιάζονται, λειτουργεί και ως μηχανισμός για κατασκευή των αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται. Η δημοσκόπηση μπορεί, δηλαδή, να είναι και καταγραφή, αλλά μπορεί να είναι και ψευδογεγονός για παραχθεί θέαμα. Το τελευταίο σερί δημοσιευμένων δημοσκοπήσεων μυρίζει αρκετά από το δεύτερο.  Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μη δημοσκοπήσεων, ή τουλάχιστον μη δημοσιοποιήσεων, ξαφνικά μας ήρθαν μαζεμένες. Πρώτη παράξενη σύμπτωση. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις φαίνονται, αν δει κανείς το πλαίσιο, να κινούνται παράλληλα με δυο εκστρατείες: της προσπάθειας του προεδρικού να φτιάξει το προφίλ του κ. Αναστασιάδη και των προεκλογικών στο ΔΗΚΟ. Πριν από τις πρόσφατες, η τελευταία δημοσκόπηση είχε δημοσιοποιηθεί από το sigma live στις 11 Αυγούστου και η «αποδοχή» της κυβέρνησης και του κ. Αναστασιάδη - εδώ η ερώτηση είναι μερικές φορές παραπλανητική, αφού κάποτε εστιάζει στο «θετική εικόνα» γενικά, αντί στο κυβερνητικό έργο - τότε ήταν γύρω στο 32% για τον ίδιο και πιο κάτω για την κυβέρνηση στην οικονομία λ.χ. (28%). Οπότε, τότε η είδηση έπαιξε σαν «καμπανάκι για την κυβέρνηση». Ξαφνικά, τον Οκτώβρη είχαμε ασανσέρ – δυο δημοσκοπήσεις μιας εταιρείας της pulse -η οποία έκανε και δημοσκόπηση μετά για τον Ν. Παπαδόπουλο - και μια της Γνώρα, έβγαλαν τον Αναστασιαδη με «αποδοχή» - γενική θετική εικόνα παρά συγκεκριμένους τομείς - στο 62%. Το ότι η Γνώρα είναι του κ. Χατζηκυριάκου ο οποίος ήταν - είναι; - σύμβουλος επικοινωνίας του κ. Αναστασιάδη παρέπεμπε σε στημένο σκηνικό. Άμα είναι να κάνει κάποιος τέτοιες δουλειές, κύριε Χατζηκυριάκο δεν αυτοπυροβολείται στο πόδι – γίνεται να μας παρουσιάζεις ο ίδιος το σκηνικό και να περιμένεις να σε πιστέψουμε; Άσε που οι ερωτήσεις που δημοσιοποιήθηκαν και η υποτιθέμενη ανάλυση - όπως δημοσιεύτηκε στον Πολίτη λ.χ. - θύμιζαν περισσότερο Β. Παπαδόπουλο και στημένα κλισέ του προεδρικού επιτελείου, παρά ανάλυση. Τέλος πάντων, άντε να πούμε ότι κάπου μεταξύ των παρουσιάσεων του Αναστασιάδη και των υστεριών των ΜΜΕ που τον στηρίζουν, βγήκε κάπως πάνω – αλλά όταν πετάγεται από το 30 στο 60, τότε δεν είναι καταγραφή τάσεων, αλλά ασανσέρ, όπου ο καθένας παράγει τα νούμερα του. Διότι, πίσω από τα επιλεγμένα νούμερα που προβλήθηκαν, υπήρχαν πάλι τα προβλήματα της διακυβέρνησης – που κυκλοφορούσαν στα 30-40%. Και τώρα, έβγαλε και ο ΔΙΑΣ τη δική του δημοσκόπηση, οπότε έπεσε πάλι ο Αναστασιάδης στο 45% -όπως τον Μάιο - και πιο κάτω για την κυβερνητική επίδοση. Ασανσέρ.

 • Η αντεπίθεση της Στράκκας; Πάντως ο κ. Ν. Παπαδόπουλος σίγουρα έχει στήριξη - που δεν μπορεί να είναι με το αζημίωτο - και από τις δυο τάσεις/εταιρείες δημοσκοπήσεων – και αυτές που πρόβαλε ο Φιλελεύθερος  και αυτές που πρόβαλε η Σημερινή. Και στις δυο προηγείται, λέει του Κάρογιαν. Μέχρι πριν δυο βδομάδες «προηγειτο» ο Καρογιαν αλλα μέσα από «εκτιμήσεις τάσεων» ανάμεσα στα μέλη – τώρα έχουμε δημοσκοπήσεις, όπου η γενική εικόνα του «ψηφοφόρου» και του «μέλους» κάπου συμπλέει και διαχέεται με αρκετά παραθυράκια αναποφάσιστων κλπ. Το νόημα, πάντως, είναι μάλλον ένα μήνυμα προς τα μέλη: ψηφίστε τον τάδε, γιατί έτσι θέλουν οι ψηφοφόροι σας. Και η εικόνα μοιάζει με μια στοχευόμενη εκστρατεία  για να δοθεί δυναμική στον Ν. Παπαδόπουλο με τη λογική ότι οι δηκοϊκοί θα πάνε με ο,ποίον φαίνεται ότι θα κερδίσει. Πάντως, η δημοσκόπηση της Σημερινής το δείχνει σχεδόν αντίπαλο του Αναστασιάδη – και κάποτε οι αριθμοί κάθονται στην τύχη όπως στην τόμπολα, αλλά σε τέτοιο πλαίσιο που ο Ν. Παπαδόπουλος το παίζει μανδύας του πατέρα, και σιωπηλή αποστασιοποίηση από την επιλογή της συγκυβέρνησης, οι πιθανότητες να είναι τυχαία τόμπολα είναι μικρές. Όπως και η δημοσκόπηση του Φιλελευθέρου, ήταν σαφές ότι είχε κατασκευαστεί από το επιτελείο του προεδρικού για να κάνει επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση. Τέτοια κόλπα φαίνονται από τις ερωτήσεις, αλλά και από τον τρόπο που πασάρονται δημόσια οι ό,ποιοι αριθμοί. Είπαμε θέλει και προσοχή το presentation.

 • Οπότε πέρασε στην αντεπίθεση και ο Κάρογιαν: Ανακοίνωσε «πολιτική διακηρύξει», όπου σαφώς διεκδικεί ένα προφίλ υπεράσπισης των μεσαίων και «μη προνομιούχων στρωμάτων» με άξονα και το δηκοϊκό κοινό, αλλά και με αιχμές για τον αντίπαλο του. Όμως, υπάρχει και ένα ευρύτερο ζητούμενο- ο κ. Κάρογιαν δεν διεκδικεί απλώς μια γραμμή. Τώρα, το ΔΗΚΟ έχει ενταχθεί ουσιαστικά στη σοσιαλδημοκρατική ομάδα στην Ε.Ε. Αν κερδίσει ο κ. Παπαδόπουλος θα αλλάξει γραμμή ο ίδιος ή τί; Και αν χάσει, τί θα κάνει; Ήδη και ο Λιλλήκας κινείται σχετικά σοσιαλδημοκρατικά. Το θέμα έχει και ευρύτερο ενδιαφέρον για τις μελλοντικές κοινωνικές συμμαχίες.

 • Και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα παίξουν οι συμμαχίες και στα ΜΜΕ σε αυτή την διαμάχη.

 • Ο κ. Αναστασιάδης και οι δημόσιοι/ες νταντάδες του. Για τον κ. Αναστασιάδη μάλλον οι δημοσκοπήσεις που τον έσπρωχναν πάνω, ήταν και μέρος μιας εκστρατείας ανεβάσματος της εικόνας - ή ίσως και της αυτό-εικόνας του, αν αληθεύει ότι έπαθε ο ίδιος σοκ το Μάρτιο. Αλλά να τρέχουν ταυτόχρονα διάφοροι να του δίνουν συμβουλές τί θα κάνει, λες και είναι παιδάκι ή κάποιος που αναζητά νερό στην έρημο, είναι κάπως.... Λίγος σεβασμός, τέλος πάντων, δεν θα έβλαφτε κανένα. Ο Καλλινίκου του λέει να το παίζει σικ τασάκια στο εσωτερικό, αλλά απόλυτη υποταγή στο εξωτερικό. Ό,τι πει η πρεσβεία γενικώς; Η κ. Ταραμουντά του υπόσχεται ιστορική αναγνώριση, αν κτυπιέται με τα τραπέζια, αντί τα τασάκια – «να κτυπήσει το χέρι στο τραπέζι». Τώρα γιατί η κ. Ταραμουντά έχει την εντύπωση ότι μπορεί να κρίνει τί θα αποφανθεί η ιστορία είναι άλλο ζήτημα. Αγαπητή κυρία, με όλο το σεβασμό, που υπήρχε για την προηγούμενη σας νηφαλιότητα: την εικόνα του μέλλοντος, δεν θα την καθορίζουν τα φτιαχτά πρωτοσέλιδα – αυτά κάποτε θα είναι τεκμήρια χειραγώγησης και χιούμορ. Θα ήταν ίσως πιο χρήσιμο να απορούσατε πώς θα σας κατέγραφε (όχι μόνο εσάς – το όλο team γενικώς των ΜΜΕ κλπ)  η Ιστορία, παρά να δίνετε και συμβουλές με άξονα τα πρωτοσέλιδα.

 • Η στήλη ως θέμα αρχής θεωρεί τα αυταρχικά ξεσπάσματα επικίνδυνα και πρακτικά ανώφελα – φούσκες είναι. Η πραγματικότητα δεν είναι παιδικά παιχνίδια λέγκο για το χαλάσεις και να το αναστήσεις για να περνά η ώρα. Ιδιαίτερα, άμα είσαι στην ευρωζώνη και άλλοι κάνουν τους κανόνες. Εδώ η ψευτομαγκιά του Μπους το 2003, πληρώνεται καθημερινά – και όχι μόνο από τους ιρακινούς. Τέτοια "αποφασιστικές" - αλλά χωρίς σκέψη για το πλαίσιο - κινήσεις πληρώνονται οδυνηρά, λόγω των απρόσμενων συνεπειών - όποτε η συμβουλή της στήλης είναι να αγνοούνται τέτοια νούμερα.

 • Η υποψία της στήλης είναι ότι μάλλον μερικοί θέλουν θεάματα στην πλάτη σου κ. Αναστιασιάδη. Πόσο δημοφιλής ήσουν την εποχή που ήσουν ταυτόσημος με τα τασάκια; Ευκόλυνες τον Τάσσο να σε παρουσιάζει ως κωμικό χαρακτήρα.  Κάτι ανάμεσα στον Τζο και τον Άβερελ Ντάλτον. Σε άλλη φάση, πήγες να πεις κάτι, να υιοθετήσεις ένα άλλο look, αλλά δεν το έπιασες ..τέλος πάντων. Αφού μάλλον ηρέμησες αυτήν τη βδομάδα, συνέχισε έτσι. Αν τα καταφέρεις να μιλάς πιο ήπια και συναινετικά, θα βοηθήσει. Μην το πάρεις κατάκαρδα, αλλά με την προϊστορία σου - και οικογενειακά και άλλως πως - έχεις και εσύ απωθημένα – και είσαι, θέλοντας και μη, καταδικασμένος στην καχυποψία στο ασυνείδητο της κοινωνίας. Είχες υπέρ σου 4 τηλεοράσεις και 4 από τις 5 εφημερίδες και αναγκάστηκες να πας δεύτερο γύρο και εκλέγηκες λόγω της αποχής των αντίπαλων σου. Μην τα υποτιμάς αυτά. Και δεν είναι για ψυχαναλυτική επίδειξη, η προεδρική καρέκλα. Μπροστά σου υπάρχει μια πρόκληση που χρειάζεται ηρεμία – λέγεται συμβιβασμός και συναίνεση. Αν δεν μπορείς να το πετύχεις με τους ε/κ πως θα πετύχεις και με τους τ/κ; Άσε τα τασάκια. Αν δεχτούμε, έστω και μέρος των δημοσκοπήσεων, που σου κατασκεύασαν, είδες τον αόρατο Λακκοτρύπη που έχει αποδοχή, ενώ οι πίκρηδες του επιτελείου ψάχνονται μονοψήφια.

 • Άσε που μερικοί δεν έχουμε καταλάβει ακόμα αν κυβερνά ο Αναστασιάδης ή ο Κουλέρμος.

 • Πάντως η στήριξη του Δημητριάδη είναι από τις πιο ελπιδοφόρες εξελίξεις των τελευταίων μηνών. Μια σύγκλιση από διάφορους χώρους που υπόσχεται. Όσοι αντιστέκονται δεν υπερασπίζουν μόνο ένα άτομο - και εδώ φαίνεται ποιοί έχουν καταλάβει ότι το  βαθύτερο πρόβλημα των υστεριών είναι η ίδια η ανάγκη μερικών να βγάζουν απωθημένα περίπατο και να μισούν λόγω έμμονων - αλλά και την ευρύτερη έννοια της δημοκρατίας ως πολίτευμα, όπου ο αυταρχισμός και οι απειλές πρέπει να αντιμετωπίζονται χωρίς ενδοιασμούς.

 • Κ. Περσιάνη: δεν ήσουν ειλικρινής πάντως στο δημοσίευμα για το deal που τάχα μου δεν έπαιξε.  Προσπάθησες να ισοπεδώσεις τις διάφορες. Και ήξερες πολύ καλά, ότι στο προεδρικό είχαν ήδη καταστρώσει το σχέδιο για επίθεση - και για την Αλβάρεζ και για άλλα - πριν από βδομάδες. Και πρέπει να ήξερες λογικά και το άτομο που το εισηγήθηκε.

 • Πάντως, αν δεχτούμε την ιδέα ότι το προεδρικό πρότεινε εξαγορά του Διοικητή, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι το προεδρικό με βάση το κείμενο σου έχει σοβαρό νομικό πρόβλημα – ήδη κατηγορείται ότι εξαγόρασε το Δ.Σ της Κεντρικής. Αν τώρα προκύψει και πληροφορία ότι το έκανε γενικότερα;

 • Από τις Βρυξέλλες λένε ότι η ύφεση είναι πιο ήπια, διότι στηρίζει την οικονομία, η κατανάλωση. Οπότε θα γίνει θέμα αρχής, ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να κουρεύονται οι καταθέσεις κάτω από 100,000. Στηρίζουν την οικονομία.

 • Πίσω από το γελοίο ρατσισμό για τη Μικρή Μαρία και το λευκό ξανθό άγγελο, υπάρχει μια πιο βαθιά τραγωδία – και ένα βαθύτερο πρόβλημα. Πώς γίνεται μια κοινωνία, όπως η ελληνική, να περνά τρεις εβδομάδες με αντιφασιστικά θεάματα και ξαφνικά non-stop να πέφτει στον πιο φτηνό ρατσισμό στον οποίο στηρίζεται η ίδια η ρητορική της Χρυσής Αυγής; Όταν η εκστρατεία έχει την μορφή θεάματος δεν κολλά τίποτα πέρα από την εκτόνωση. Και ότι ρίξεις κολλά – για ένα διάστημα. Για αυτό το είπαμε και το ξανάλεμε – όσοι φτιάχνουν τοπικές υστερίες να είναι έτοιμοι να τις δουν να στρέφονται και εναντίον τους. Διότι τα συμφέροντα αλλάζουν – αλλά η ανάγκη για εύκολο θέαμα μένει. Εκτός αν η κοινωνία μάθει να αμύνεται ενάντια στο ίδιο το εύκολο θέαμα μίσους.

 • Και μια και το έφερε η κουβέντα: ο κ. Ρίκκος πότε θα εξηγήσει τη σχέση του με το ΕΛΑΜ; Το έχουμε ξαναγράψει για το ουδείς ένοχος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου – βέβαια ο κ. Ρίκκος έχει μια τάση να διαρρέει κατινιές στα ΜΜΕ ενάντια σε μερικούς από όσους διερευνά. Ή για να το πούμε με ακρίβεια – πουλά ή εξαργυρώνει υπηρεσίες. Λέγεται, λοιπόν, ότι το ΕΛΑΜ έπαιρνε χρήματα από τη Χρυσή Αυγή. Αν, όμως, εκείνη η οργάνωση είχε παράνομους και παράτυπους τρόπους χρηματοδότησης – και λειτουργούσε, όπως ισχυρίζονται, εκεί στην Αθήνα, ως «εγκληματική οργάνωση» ο κ. Ρίκκος που πληρώνονταν από μια τέτοια οργάνωση πώς το εξηγά; Γοητευτικά αποκαλυπτική η σιωπή.

 • Στην περίπτωση της Κεντρικής Τράπεζας ο κ. Ρίκκος έχασε κάθε αξιοπιστία. Τον κάλεσε ο διοικητής να διερευνήσει διαρροές και έτρεξε σαν σκυλάκι του Χάσικου για να προσφέρει υπηρεσίες. Ενδιαφέρον – να ζητά κάποιος προστασία και να το διερευνούν, ενώ διαρρέουν ότι δεν μπορούν να βρουν ποιός μοίραζε εμπιστευτικά έγγραφα στα ΜΜΕ. Κοίτα να δεις. Εδώ ο Πολίτης φωτογράφισε σύμβουλο με λιμουζίνα και η αστυνομία δεν μπορεί να μάθει αν και πως. Ή δεν θέλει; Άλλωστε, η υπόθεση των διαρροών εμπιστευτικών έγγραφων είναι παλιά – όπως και το σβήσιμο αρχείων στην Τράπεζα Κύπρου. Εκείνα δεν είναι αδικήματα ή εκείνα δεν διερευνώνται, διότι έτσι είναι οι οδηγίες κ. Ρίκκος;

 • Πάντως στη Βρετανία ξεκίνησε η δίκη για δημοσιογράφο του Μέρντοκ που παραβίασε την ιδιωτική επικοινωνία πολίτη. Εδώ που προσλαμβάνουμε όσους παραιτούνται λόγω σκανδάλων στις αγγλικές τράπεζες, δεν διερευνούμε την παραβίαση της εμπιστευτικότητας;

 • Και αυτό το κόλπο να αλλάξει η ομάδα που έκανε έρευνα για την Κεντρική, που κολλά; Αν αποστασιοποιήθηκε ο Ρίκκος, κάτι πάει να γίνει. Αν, όμως, έχει δίκαιο η Γνώμη ότι απομακρύνθηκε η αρχική ομάδα γιατί δεν βόλευε τους Ρίκκους το πόρισμα της, τότε, προκύπτει ένα ακόμα σκάνδαλο – και ο κ. Κληρίδης έχει πολλά μπροστά του. Πάντως, στις ανταποκρίσεις του Χατζηβασίλη στο Φιλελεύθερο, η πηγή φαίνεται να είναι κάποιος ανάμεσα στο Ρίκκο, τον Ιωνά και το Χάσικο. Το θέμα των διαρροών υποβαθμίζεται και προσπαθεί να στρέψει τις έρευνες ενάντια στο διοικητή. Λες και κάποιοι του ανέθεσαν έργο – να εστιάζει σε ένα σημείο μόνο. Όπως και σε άλλες υποθέσεις. Θα δούμε και θα κρίνουμε.

 • Και ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα - εκτός από όσους ψάχνουν να βρουν πρόβλημα - το ότι υπογράφηκε ένα συμβόλαιο μετά από συζήτηση και διορθώσεις; «Ανοησίες», όπως σωστά γράφτηκε στον Πολίτη της Κυριακής.  Αλλά μιας και το' φέρε η κουβέντα ο κ. Πολυδωρίδης γιατί δεν διερευνήθηκε, αφού έκανε ψευδή δήλωση; Τί είναι τα παραπλανητικά στοιχεία που στόχο έχουν να ξεγελάσουν το κοινό σε οικονομικά θέματα ; Τι βολικός κόσμος δυο ειδών πολιτών. Και μετά, η Ταραμουντά γράφει στον Αναστασιάδη ότι αν δεν κάνει ότι θέλει εκείνη, θα μείνει στην ιστορία μόνο για το κούρεμα. Για όλη αυτή την διαπλοκή και τα δυο μέτρα και δυο σταθμά, η ιστορία θα γράψει κάτι διαφορετικό από ότι γράφει συνήθως για καθεστώτα πελατειακών σχέσεων και προνομιακής μεταχείρισης των ημέτερων;

 • Η απόφαση του προεδρικού για το διορισμό της επιτροπής Πική δεν ήταν σαφής παραπλάνηση και μάλιστα με γραπτό κείμενο;

 • Τι έγινε εκείνη η ευαίσθητη ψυχή ο Χατζηστυλιανού, που μετέφερε τα ραβασάκια του Χάσικου στην εφημερίδα του και κτυπιόταν για τη λιμουζίνα του Χριστόφια; Τί έγινε «καλέ μας άνθρωπε», που έλεγε και ο Βέγγος; Τώρα ο Κοιλιάρης και ο Συρίχας είναι εντάξει που πήραν λιμουζίνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου