17 Οκτ 2013

Σπόντες


 • Το κράτος της Δεξιάς και οι διορισμοί διαιτητών  από την ΚΟΠ. Αν  ακούσει κάποιος τους απολογητές του θεάματος, που κατασκευάζει η Γιωρκατζική τριάδα - Χάσικος, Ιωνάς, Ρίκκος - το στερεότυπο κλισέ είναι ότι «θα πρέπει να αφεθεί η διαδικασία να δείξει τους ένοχους». Το ζητούμενο είναι ποιός εμπιστεύεται τη συγκεκριμενη διαδικασία πια. Η κατάσταση έχει φτάσει στο ίδιο σημείο με το ποδόσφαιρο. Όταν μερικές ομάδες ελέγχουν την ομοσπονδία ποδοσφαίρου φροντίζουν να έχουν ευνοιοκρατικούς διορισμούς διαιτητών. Αν αυτός που είναι πίσω από την έρευνα, εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, όπως λ.χ. ο κ. Χάσικος εξυπηρετεί τα συμφέροντα του πεθερού του που εμπλέκεται στη διαδικασία, και ο κ. Ρίκκος του προσφέρει εξυπηρέτηση, πώς μπορεί να περιμένει κάποιος να φανεί οτιδήποτε πέρα από ότι βολεύει αυτούς που οργανώνουν το θέαμα; Το ότι φαίνεται ότι έχει φτιαχτεί και ομάδα αστυνομικών, που πρόσκειται στο κύκλωμα είναι επίσης σαφές – λειτουργούν, όπως και οι δημοσιογράφοι του κυκλώματος. Αναζητούν ή προωθούν αυτά που τους ζητηθηκαν.

 • Οπότε η υστερία που δοκίμασε πάλι να κατασκευάσει ο Φιλελεύθερος την Κυριακή ενάντια στο βοηθό αρχηγό αστυνομίας είναι και ένα σύμπτωμα – ότι μερικοί θέλουν απόλυτο μονοδιάστατο έλεγχο και όσοι δεν ελέγχονται και δεν σιωπούν απειλούνται.. με πρωτοσέλιδα. Διότι εδώ έχουμε φτάσει, και ας μην κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους μερικοί.

 • Θα μπορούσε λ.χ. κάποιος να περιμένει μια έρευνα και ανάλογη προβολή για τον κ. Λευκαρίτη – όπως έγινε με τη Δρομολαξιά. Έχουμε καταγγελίες - όπως και στην περίπτωση της Δρομολαξιάς - για μίζες. Απόλυτη σιωπή. Έπεσε το κοκκαλάκι Μιλτής και άρχισαν να ασχολούνται με εκείνον, ξεχνώντας τον Λευκαρίτη. Μπορεί να είναι αθώος ο κ. Λευκαρίτης, φυσικά. Αλλά η σύγκριση είναι που μέτρα – μερικοί ύποπτοι είναι πιο ύποπτοι από τους άλλους, και μερικά ΜΜΕ φροντίζουν για αυτό. Για να δούμε και τους δικαστές μας τώρα αν θα εφαρμόσουν προηγούμενες ευαισθησίες ενάντια στις δίκες μέσω ΜΜΕ.

 • Εδώ ο τσεκκούθκιας του Φιλελεύθερου, ο κ. Χατζηστυλιανού, κτυπιόταν μόνος του για μέρες για τα χρήματα του Σιακόλα, τα οποία ο Χριστόφιας τουλάχιστον κατέγραψε και πόσα ήταν και που πήγαν. Ο τσεκκούθκιας όμως, έπαθε αφλογιστία τα γέρημα να ρωτήσει για το πού πήγαν - και με τί αποδείξεις - τα ανάλογα λεφτά από τους κ. Κληρίδη και Τάσσο.

 • Και αν/όταν φανεί ότι το θέαμα ήταν μετατόπιση για να προχωρήσει το ξεπούλημα και ο έλεγχος της ΣΥΤΑ, οι δημοσιογράφοι θα αλλάξουν  θέμα όπως έκανε άλλωστε και για πολλά άλλα; Πέρσι μερικοί αγωνιζόταν ενάντια στην επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο, και προσπάθησαν μάλιστα να την προωθήσουν για αλλού. Τελικά, άμα έγινε αυτό που ήθελε το επιτελείο, ξέχασαν τον Ιερωνυμίδη. Ή τότε που ξαφνικά έπεσε τρελή χαρά για το Ισραήλ μέσα στον χειμώνα.

 • Θα είχαμε και ανάλογες προβολές και υποβολές από τα ΜΜΕ - όπως η δημοσίευση της φωτογραφίας του κ. Κιττή με μια αθλητική τσάντα σε δημόσιο χώρο - για άλλους «υπόπτους» – αν αυτοί οι ύποπτοι ήταν κοντά σε παράγοντες που επηρεάζουν τα ΜΜΕ; Άντε να δούμε τους γενναίους του Φιλελευθέρου σε θέματα που αφορουν τον αρχιεπίσκοπο και του Πολίτη για έρευνες που αφορούν σε φοροδιαφυγή.. Ουπς.. Ή για το ιχυοτροφείο στο Λιοπέτρι και την Telepassport.

 • Να και μια δήλωση του messenger των καναλαρχών που αξίζει να καταγραφεί στα θετικά: ο Περδίκης εισηγήθηκε την νομιμοποίηση της μαριχουάνας. Κάπου κυκλοφόρησε. Αν είναι αλήθεια, είναι ίσως η μόνη ορθολογική κουβέντα που άρθρωσε εδώ και πολύ καιρό.

 • Ο Ιωνάς τελικά έδωσε οδηγίες να συνεργαστεί η αστυνομία για την εφαρμογή του νόμου για τα αμπελοπουλια την τελευταία μέρα της εκστρατείας; Είναι μέρος από την μελλοντική ανθολογία ανεκδότων της περιόδου με τίτλο «το κράτος δικαίου την εποχή του Ιωνά και του Χάσικου».

 • Δηλαδή άμα σκεφτείς ότι ο κ. Πικής έκανε, ουσιαστικά, και προσπάθεια να βολέψει την προεκλογική του Ν. Παπαδόπουλου με το κείμενό του, είναι να απορείς με το μέγεθος της διαπλοκής σε αυτήν την χώρα. Και ας ελπίσουμε ότι η κατανόηση της ανοησίας αυτής της επιτροπής θα οδηγήσει σε πιο νηφάλιες σκέψεις στο μέλλον για τον τρόπο διορισμού και λειτουργίας τέτοιων ερευνων.

 • Η απόφαση του Μ. Νεοφύτου να προσφέρει θέαμα στον Πολίτη, ελπίζουμε να είχε τουλάχιστον ένα αντίτιμο που να άξιζε τον κόπο. Αν ήταν όμως εξυπηρέτηση άλλων, τότε μάλλον μπέρδεψε τις προτεραιότητες. Θα το δούμε.

 • Α μάλιστα, ήρθε και η θλιβερή εικόνα μερικών «συγγενών» του Μαρι στα πλαίσια της κατασκευής θεαματων. Και τι σύμπτωση – δεν τους ενδιαφέρει ούτε ποιοι  στοίβαξαν τα κιβώτια, ούτε ότι δεν τιμωρήθηκε κανένας στρατιωτικός, ούτε καν τι λένε οι μαρτυρίες. Κάποτε θα πρέπει να διαβάσει και η κοινωνία, αλλά και μερικοί που χρησιμοποιούν τους νεκρούς τους, τις μαρτυρίες της νύχτας πριν την έκρηξη – ποιοί διέταξαν, ποιούς να πάνε εκεί στο χώρο, όπου σκοτώθηκαν. Ό,ποιος δεν τολμά να δει την πραγματικότητα, γίνεται όργανο. Και τελικά, έχουν και οι 18χρονοι και οι πυροσβέστες, κ.α. δικαίωμα στη μνήμη χωρίς το καπέλο όσων μιλούν εξ ονόματος τους. Διότι κανένας δεν πήγε για να θυσιαστεί. Μερικοί έκαναν λάθος εκτίμηση και τους άλλους τους διέταξαν.

 • Προς επικοινωνιακό επιτελείο στο προεδρικό, κίτρινο γραφείο και τους απεσταλμένους στο Φιλελεύθερο: δεν γίνεται να αυτοκαρφώνεστε έτσι. Η δημοσίευση την Παρασκευή πρωτοσέλιδα δίπλα δίπλα δυο κειμένων που με την συνύπαρξη τους τεκμηρίωναν την αγχώδη προσπάθεια να δαιμονοποιηθεί ο ένας για να κατασκευαστεί θεαματική εικόνα για τον άλλο, ήταν τεκμήριο του προκατασκευασμένου σεναρίου. Πρέπει να ανησυχείτε ή και να τρέμετε - με τέτοιες γκάφες - το χιούμορ του μέλλοντος. Ήδη είναι δημόσια καταγραμμένο ότι οργανώνατε δημόσια ρουσφέτι για την Τράπεζα Κύπρου - και απειλούσατε, αν εφαρμοστούν οι κανονισμοί.

 • «Πόθεν έσχες για μεγάλο-δημοσιογράφους, αλλά ιδιαίτερα για τα ΜΜΕ ως επιχειρήσεις». Από τους στόχους τους οποίους συζητεί η «Επιτροπή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου