10 Οκτ 2013

Κίνημα για την προστασία της πρώτης κατοικίας – και πώς ουσιαστικά οι ντιβέλοπερς τα καταφέρνουν να μην πληρώσουν τίποτα πάλι
Η αναπαράσταση της υποχώρησης της Βουλής στις πιέσεις για το φόρο της ακίνητης – Ο Φιλελεύθερος δεν θέλει αμφισβήτηση και αλλαγές. Θέλει υποταγή στα συμφέροντα των μεγαλοϊδιοκτητών
Την Παρασκευή 27/9, μετά από την νέα αλλαγή της νομοθεσίας στη βουλή για το φόρο των ακινήτων, ο Φιλελεύθερος είχε τον εξής τίτλο:
«Πολύς θόρυβος για το τίποτε. Ακίνητα: αφορολόγητο μέχρι 12,5 χιλ. αλλά το όφελος για τους πολίτες είναι μόλις 2,7 εκατ.»
Ιδού η φωνή των μεγαλοϊδιοκτητών. Διότι η κυβέρνηση ξεκίνησε και φόρτωσε σε όλους τον φόρο. Τελικά, υποχώρησε κάπως και τώρα κάτω από την πίεση οι εταίροι της, το ΔΗΚΟ, άλλαξαν εκ νέου το ποσό και το πήραν από τις 5 στις 12,5 χιλιάδες. Προφανώς, είναι κάτι για τις χιλιάδες των πληβείων. Αλλά όχι και για τους ντιβέλοπερς και άλλους, που θέλουν απαλλαγή με τη φορολόγηση μόνο της πλειοψηφίας.


Και ιδού, που μερικές μέρες μετά, την Πέμπτη 3/10, ο Φιλελεύθερος μας πληροφορεί αλλά με μικρό τίτλο τώρα, ότι οι ντιβέλοπερς προσπαθουν να την σκαπουλαρουν. Και κατά τα άλλα, θα μουρμουρούν οι σχολιαγραφοι χωρίς να τολμούν να το πουν για αυτό που είναι – ρουσφέτι από το Χάσικο στην τάξη του πεθερού του. Έτσι, αφού φόρτωσαν στην κοινωνία την φορολόγηση της πρώτης κατοικίας, τώρα αποδεσμεύουν εντελώς του ντιβέλοπερς. Ιδού το σκάνδαλο:  πόσα γλιτώνει ο Χάσικος και ο Αβέρωφ από την αλλαγή του νόμου με την νέα κυβέρνηση. Σκάνδαλο είναι, αλλά ταξικά βολικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου