9 Οκτ 2013

ΣΠΟΝΤΕΣ


·          
·         Επαναδημοσιεύουμε την χαρακτηριστική φωτογραφία που τεκμηριώνει πως το παρακράτος της δεκαετίας του 1960 κατασκεύαζε γεγονότα και μετά τα έκανε θέαμα. Οι επιτροπές είναι εκεί για ό,ποιον  θέλει να δει την ιστορική συνέχεια. Άραγε υπάρχει και αλλού το φαινόμενο οι αρχές να συνεργάζονται με καταζητούμενους και να τους ευκολύνουν να φύγουν, νοούμενου ότι θα δηλώσουν αυτά, που είναι χρήσιμα για μερικούς. Το κράτος των ημετέρων.
 
·         Και ένα ακόμα ενδιαφέρον σχόλιο από τον Γ. Κολοκασίδη που άρχισε ίσως να καταλαβαίνει σε ποιού το παιχνίδι έπαιξαν διάφοροι το 2011: Ο κ. Κολοκασίδης έπαιξε ρόλο στη δημιουργία του κλίματος το καλοκαίρι του 2011, μετά τη μη εκλογή του. Σε ένα πρόσφατο κείμενο, αφού κάνει ένα απολογισμό «Η ελλαδική δικαιοσύνη ανέλαβε τη διαφθορά μας, οι ρώσοι την τράπεζα Κύπρου- πρώην δική μας - και οι ευρωπαίοι και η τρόικα την οικονομία μας. Α ναι: Διακαώς ελπίζουμε και οι ισραηλίτες να αναλάβουν το φυσικό μας αέριο.» Είναι μια καταγραφή, που έχει οδηγήσει η εκλογή Ν. Αναστασιάδη. Οπότε, ως πιο σοβαρός από τις επιφανειακές ατάκες αγγίζει τις συνέπειες αυτού, που για άλλους ήταν κατασκευασμένη υστερία και για τον ίδιο αγανακτισμένη διαμαρτυρία μετά το Μαρί, για να απορήσει τί απέγινε και τί απέδωσε εκείνη η ιστορία. Έκανε, λέει, το Χριστόφια να μην ξαναϋποβάλει υποψηφιότητα. Και συνεχίζει: «Αυτός, όμως, ήταν και ο στόχος των αντιπολιτευόμενων πολιτικών δυνάμεων; Να προσωποποιηθεί εντελώς η ευθύνη και να περισωθεί το ίδιο το απειλούμενο σύστημα με την εκλογή του κ. Αναστασιάδη; Αριστοτεχνικός χειρισμός.» Καλημέρα σας, κ. Κολοκασίδη. Είναι καλά έστω και αργά, μερικά πράγματα να γίνονται κατανοητά. Κατά τα άλλα η διατύπωση σας είναι σαφώς ιστορική, με βάση τον τότε ρόλο σας. Σας χρησιμοποίησαν, λοιπόν, για να φτάσουμε εδώ.

 • Όταν ο Χάσικος καμώνονταν ότι η 15η Ιουλίου είναι Valentines day. Τί χαριτωμένος που είναι ο κ. Χάσικος, όταν είναι αμήχανος. Όταν  τον ρώτησαν στις αρχές του καλοκαιριού για τα συμφέροντα του πεθερού του γύρω από το χωράφι στη Δρομολοξια, είπε «μα δεν είμαι εγώ ο κατηγορούμενος». Έβγαινε κάπως περίπατο το άγχος για τη στιγμή που θα γίνει πραγματική έρευνα προφανώς και θα συμπεριλάβει και τον ίδιο. Αλλά την περασμένη βδομάδα ήταν ακόμα πιο γραφικός. Όταν το ΑΚΕΛ του θύμισε ότι ήταν ένοπλος στο πραξικόπημα, ο υπουργός είπε ότι «δεν ενδιαφέρει κανένα τι έκανε στις 15 Ιουλίου». Τί λες ρε μεγάλε; Μα καλέ μας Χάσικε, η 15η Ιουλίου δεν είναι Valentines day, και δεν σε ρώτησαν με ποιά κορούδα φλέρταρες. Σε ρώτησαν, αν την ημέρα που κάποιοι προσπαθούσαν να καταλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας είσαι υπουργός υποτίθεται - άσχετα αν εσύ νομίζεις ότι είσαι υπουργός του πεθερού σου - και από όπου παίρνεις και μισθό. Και κάποιοι, εκείνη την ημέρα όχι μόνο παραβίαζαν το σύνταγμα - άρα είναι ύποπτοι για παρανομία - αλλά απειλούσαν να δολοφονήσουν η και δλοφονησαν συμπολίτες τους. πώς να μην μας ενδιαφέρει κ. Χάσικε; Εσένα δεν σε βολεύει βέβαια. Αλλά.. Δεν είναι και δεν θα είναι στο μέλλον όλα τα παιχνίδια σικέ, με διορισμένο διαιτητή, όπως την Ελεωνόρα ή τον Πικκή.

 • Και φυσικά θα πρέπει να ανοίξει και το θέμα του 1974. Στην Ισπανία γίνονται προσπάθειες να ανοίξουν θέματα που αφορούν τα εγκλήματα του στρατού του Φράνκο στο πραξικόπημα του 1936, ενώ στη Χιλή ανοίγουν τα θέματα του πραξικοπήματος του 1973. Και αν η κυπριακή δικαιοσύνη είναι τόσο δειλή να ανοίξει ακόμα το θέμα, η εμπειρία από την Ισπανία είναι χρήσιμη – σε τέτοιες υποθέσεις και τέτοια ιστορικά εγκλήματα, υπάρχει και η πιθανότητα να ανοίξουν υποθέσεις σε άλλες χώρες.

 • Είναι δύσκολο να μην δει κάποιος τους συνειρμούς – 3 άτομα με εμπλοκή στην παραβίαση του συντάγματος το 1974, έχουν συγκεντρώσει σήμερα την εξουσία καταστολής στα χέρια τους.

 • Τι είναι ο Πικκισμός; Το συνδρόμου του καιροσκόπου; Όταν του ζήτησαν να  να καταδικαστεί η αντίσταση στη λιτότητα και την τρόικα, ήταν πιο πειθήνιος και από τους υπουργούς του Σαμψών το 74. Οπότε, είναι καλό που μάθαμε και τους τσάμπα μάγκες. Με τη λογική του Πικκή και ο Μακάριος έφταιγε, γιατί του έκαναν πραξικόπημα – δεν είναι; Το πιο κατάλληλο ιστορικό επίθετο από την ελληνική ιστορική εμπειρία είναι δοσίλογος. Από την κυπριακή ιστορική εμπειρία, ωστόσο, ίσως να ταιριάζει και ο όρος «διορισμένος», όπως οι εγκάθετοι της αποικιοκρατίας επί Πάλμερ.

 • Όταν μια χώρα μπει στον αστερισμό του Γιωρκατζισμού, τότε όλα τα φαντάσματα επανέρχονται για μια σύντομη, και ίσως την ιστορικά τελευταία, επίδειξη αθλιότητας.

 • Επάνοδος και του τραμπουκισμού; Στα νοτιοανατολικά άρχισαν οι τραμπουκισμοί από άτομα της βιομηχανίας αμπελοπουλιών εναντίον ακριβιστών, οι οποίοι προσπαθούν να εφαρμοστεί ο νόμος. Αλλά, όταν κάποιοι επιστρέφουν στα ζόμπι του παρακράτους – οι νόμοι εφαρμόζονται για τους ημέτερους – και αν δεν τους βολεύουν παραβιάζονται για ιδιωτική εξυπηρέτηση.

 •  Όσον αφορά τους μετανάστες έχουμε καταγγελίες για βασανιστήρια. Οι γραφικοί μας υπουργοί συνεχίζουν, δηλαδή, να παραβιάζουν τους νόμους χωρίς ντροπή. Κατηγορείται η Κυπριακή Δημοκρατία για βασανιστήρια. Μπράβο.


 • Και ο υπουργός δικαιοσύνης έστειλε και οδηγίες σε αστυνομικούς να μην εφαρμόζουν την νομοθεσία ενάντια στην λαθροθηρία. Διότι η βιομηχανία αμπελοπουλιών έχει συμφέροντα στο ΔΗΣΥ και το υπουργείο δικαιοσύνης υπακούει πειθήνια στα ιδιωτικά συμφέροντα. Άμα ήταν για τη Δρομολαξια, το άγχος για τις μίζες είναι πρωτοσέλιδο και με την πρωτη καταγγελια, ακομα και από καταζητούμενους, γινόταν σύλληψη χώρις καν κατάθεση του κατηγορούμενου. Η «Δημοκρατία» των ημετέρων. Αύριο που θα έρθουν τα πρόστιμα από την Ε.Ε. για την παραβίαση την νομοθεσίας για τα αμπελοπούλια θα πληρώνει ο Ιωνάς;


 •   
  • Η Κυπριακή Δημοκρατία περνάει σαφώς μια από τις χειρότερες περιόδους της εσωτερικά. Η δικτατορία των ΜΜΕ είναι τόσο ασφυκτική, όσο και αστεία. Οι τίτλοι αντιγράφονται και εξυπηρετούν μόνιμα τους Χάσικο και Ιωνά. Άντε όσοι νέοι επιχειρηματίες θέλετε, στο σκηνικό υπάρχει σίγουρα διαθέσιμο κοινό για νέα ΜΜΕ. Παίξετε το ουδέτεροι στο κυπριακό και βγάλτε τα σκάνδαλα της κυβέρνησης, αλλά και τη διαπλοκή των άλλων ΜΜΕ…

  • Και φυσικά τα κοράκια κυκλοφορούν – ο επικεφαλής της ΟΕΛΜΕΚ θέλει να αποσυρθεί ο διορισμός του Σενέρ Ελτζίν στο ΔΣ της Αγγλικής σχολής. Έτσι πάει το σκηνικό – άμα χαλαρώσει το κλίμα οι control freaks του εθνικισμού τα θέλουν όλα δικά τους. Και όπως πάντα βέβαια δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες, αφού ζουν σε ένα είδος αυτιστικού κόσμου – είτε είναι η εισβολή του 1974 είναι είτε είναι το κούρεμα του 2013, στον κόσμο τους εμφανίζονται σαν υποθέσεις εξωγήινων. Αλλα ίσως να είναι καλά να προβληματιστούν βαθύτερα οι φιλελεύθεροι. Σε λίγο θα είναι οι στόχοι αφού είναι οι πιο κοντινοί στον πραγματικό στόχο - την επόμενη καρέκλα, θέση κλπ. Είναι οι προεκλογικοί "σύμμαχοι". Καλημέρα σας προκαταβολικά. Αν δεν μιλήσετε τώρα…

  • Είδηση ο Φιλελεύθερος. Ο Χάσικος λέει προσέλαβε σύμβουλο με ένα ευρώ... για το κτηματολόγιο. Μετάφραση: θα πληρώνεται σε μετρητά under the table για να ευκολύνει την οικογένεια Κουλέρμου να κάνει μπίζνες μέσω κτηματολογίου; Για να παρακάμπτει τους νόμους;

  • Όχι πως στο κυπριακό είναι καλύτερα τα πράγματα. Είμαστε πίσω στο 90 – άλλα λέμε εσωτερικά, άλλα κάνουμε στα κρυφά. Ο κ. Αναστασιάδης φαίνεται να έχει το κλασσικό σύνδρομο του ατόμου που φωνάζει και βρίζει με τασάκια τους άλλους για όσα κάνει ο ίδιος. Να παραβλέψουμε, για την ώρα - γιατί θα επανέλθουν και αυτά - τα σκάνδαλα διαπλοκής και ύποπτων συναλλαγών από τη Makra Ivenstement, στη SobiBank στις εκροές Λούτσιου. Ας μείνουμε στο κυπριακό. Κάποτε μιλούσε για λαγούς/δειλούς. Ο ίδιος; Κλείνει συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες και μετά φωνάζει «εγώ εν τζαι» και βάζει τους Χάσικους να κατηγορούν ό,ποιον βρει μπροστά του για να αλλάξει θέμα;
  • Όσο για «ηλεκτροσόκ» – που χρειάζεται τάχα μου το κυπριακό. Να υποθέσουμε ότι μπορεί και το κούρεμα να ήταν μια ανάλογη σκόπιμη απόφαση που λήφθηκε συνειδητά; Διότι το θέαμα των ΜΜΕ είναι σκόνη. Στο τέλος θα κάτσει το ττόζι και τότε..

  • Ευτυχώς που έκανε τις έρευνες ο Δημητριάδης, διαφορετικά αυτοί θα μπορούσαν να μας πουν ότι φταίει η κοινωνία που χρεοκόπησαν οι τράπεζες τους. Τώρα ξέρουμε πως έκαναν τα σκάνδαλα οι τράπεζες. Και με αυτές τις αποκαλύψεις και τις έρευνες ο Π. Δημητριάδης έχει προσφέρει μια μοναδική προσφορά στην κοινωνία. Η αντιπάθεια που του τρέφει η ελίτ, είναι τίτλος τιμής γιατί πιστοποιεί το έργο του. Δεν είναι πουλημένος.

  • Ο Αβέρωφ ετοιμάζεται να αρχίσει και το ξεπούλημα του φυσικού αερίου; Τώρα θα αλλάξει την ΚΡΕΤΥΚ και αφού της δώσει άλλο όνομα, θα φέρει εγκάθετους όπως τον Πική, που θα του κάνουν πειθήνια πλάτες. Ήταν τόσο γραφικός ο Φιλελεύθερος όταν αναπαρήγαγε τα λόγια του χωρίς να τον αναφέρει – θα διορίσει, λέει η κυβέρνηση, «θαυμαστούς» από το εξωτερικό. Η λέξη «θαυμαστούς» είναι από την γλωσσική περιοχή του Αβέρωφ δεν είναι;

  • Α ναι και ο ΔΗΣΥ, λέει, θα μειώσει τον φόρο ακίνητης που μας φόρτωσε για να ευκολύνει τους ξενοδόχους. Να δείτε που θα κόψει και άλλα από τους ντιβέλοπερς και μετά θα πει να κάνουμε περικοπές σε μισθούς, υγεία, σχολεία.

  • Υφυπουργεία. Η Λιτότητα είναι για τους άλλους, όχι για τους ημέτερους.

  • Ο Πικής ομολόγησε τελικά με την αφέλεια ατόμου που καθοδηγείται από την εμπάθεια πως έγινε η λογοκρισία των σκάνδαλων των τραπεζων. Ιδού το τεκμήριο για να μην πει κανένας αύριο "μα μερικοί δεν ήξεραν πριν το 2012". Ήξεραν – απλά συμπεριφέρθηκαν όπως τον Πικκή: για εκείνους ήταν η μερίδα από την διαφημιστική πίτα των τραπεζών.

  • Στην περίπτωση της επιτροπής ο Ν. Παπαδόπουλος μας ομολόγησε με ανάλογη αφέλεια τα υπόγεια συμφέροντα και τη διαπλοκή,  όταν έβγαλε προεκλογική ανακοίνωση ότι τον δικαίωσε ο Πικκής. Surprise!..Κοίτα να δεις σύμπτωση. Χρειάζεται άραγε βαθιά ανάλυση για να πούμε ότι ανάμεσα στα συμφέροντα που εξυπηρετούσε ο Πικκής, ήταν και αυτά της προεκλογικής εκστρατείας της Στράκκας;

  • Διότι τα γεγονότα είναι εκεί – αφαίρεσε με τόση βιασύνη την διερεύνηση της Λαϊκής από όπου θα μπορούσε να προκύψει και το θέμα της σύγκρουσης συμφερόντων της οικογένειας Παπαδόπουλου – και της σχετικής διαπλοκής- που είναι από μόνο του τεκμήριο. Τώρα ποιό ήταν το αντίτιμο θα το μάθουμε και αυτό. Μια ερευνητική που βγάζει «πορίσματα» κατά παραγγελια για τα προεκλογικά του ΔΗΚΟ; Δεν έχει πάτο ο κατήφορος, ρε Πικκή;

  • Και ενω την Λαϊκή την συγκάλυψε λόγω Ν. Παπαδόπουλου, και των ανάλογων συμφερόντων, η συγκάλυψη της Τράπεζας Κύπρου έγινε μέσω Κραμβή. Ουσιαστικά, οι υπεύθυνοι/προύχοντες, τέως μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου είχαν μέσω των σχέσεων Κραμβή – Πολυβίου το δικό τους βέτο στη συγγραφή. Πώς λέγεται είπαμε η Διαπλοκή στη γλώσσα των τέως δικαστών;

  • Και έτσι αφαιρέθηκαν οι τράπεζες από τη διερεύνηση. Και το δικηγορικό γραφείο Πολυβίου που λογικά εμπλέκεται στην υπόθεση της τράπεζας από την Ρουμανία. Έτσι δεν είναι κ. Κραμβή; Και έδωσαν στον Πικκή ένα κουβαδακι, για να παρακολουθεί η κοινωνία μια κατάντια;

  • Η λογοκρισία των τραπεζιτών και τα όργανα της. Να ένα ωραίο φιλμάκι με χιουμοριστικούς πρωταγωνιστές ήδη διαμορφωμένους.
  • Πάντως μιλώντας γενικά ήταν τόσο άτσαλο το σενάριο Πικκή που είτε υπήρχε έλλειψη στην αγορά υπηρεσιών για τέτοια νούμερα, ή έγινε κακός προγραμματισμός. Too obvious.
  • Ο κ. Κωνσταντινίδης που αποχώρησε από την αρχή θα μείνει στην ιστορία ως το άτομο που προστάτευσε τουλάχιστον την ατομική αξιοπρέπεια των κυπρίων δικαστών από τον Πικκισμό.

  • Για αυτό χρειάζονται ερευνητικές στο μέλλον: κάθε πράξη αυτής της συνομοταξίας, πρέπει να διερευνηθεί. Και τώρα προς τα πίσω – από το 1999 λ.χ.

  • Από σχόλιο στο ίντερνετ. *Kostas Loumakis* Ωραία!! Μπορεί να μη συμφωνώ με τον Χριστόφια, αλλά το  θέατρο της Επιτροπής Πική ήταν στημένο και ο Χριστόφιας ούτε έκλεψε, ούτε έκανε απάτες. Αυτές τις μαλακίες των ραμολυμένων της Επιτροπής να τις  πετάξουν στον σκουπιδοτενεκέ, καθ' ότι είναι κατευθυνόμενες... μπορεί να  μην υπήρξε ο άριστος Πρόεδρος, αλλά δεν θα τον βγάλουμε και απατεώνα επειδή το ραμολί ο Πικής πείσμωσε μαζί του.. Δεν είναι τέτοια η στόφα του πρώην Προέδρου και πρέπει οι τρεις της Επιτροπής να ντρέπονται ..Αν υπήρχε ντροπή, θα υπήρχε το σύνδρομο;
   
  ·         Κύριον «Βας Βας», Φιλελεύθερο: είναι χαριτωμενο να καμώνεται καποιος και τον «αριστερό», άμα τον αφήσουν να γράψει κανένα κείμενο για τα ράσα του Ησαΐα – εννοείται κάποιου που μπορεί να πρόσκειται στον Κύκκου και όχι στον Big Chief – σιγά που θα επιτρέψει ο Χρυσόστομος να του κάνουν κριτική μέσα από την εφημερίδα, την οποία έχει πια στο χέρι. Η δημοσιογραφία είναι δουλειά – πουλάς εργασία και αν η τύχη το έφερε να έχεις εργοδότη τον αρχιεπίσκοπο ή το Χάσικο, τότε υπακούς. Αλλά να κορδώνει κάποιος σαν «γύφτικο σκεπάρνι», που λένε και στα Βαλκάνια, και να κάνει κριτική στους «ακελικούς», είναι από τα χιούμορ της εποχής. Κύριε Βας Βας, μη ξεχνάτε ότι είσαστε υπάκουο στέλεχος ενός συγκροτήματος που συγκάλυψε σκάνδαλα και αγωνίστηκε για να προστατεύσει το τραπεζιτικό λόμπι. Ξεχνάτε την πρωτοσέλιδη εκστρατεία για να μην γίνουν καν εποπτικοί έλεγχοι στην Τράπεζα Κύπρου; Οπότε από ποιά οπτική μπορεί να μιλήσει κάποιος; Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ισως πιο σεμνό να αναγνωρίζει κάποιος την τιμή με την οποία έχει πουλήσει. Το να το παίζει και δημόσιος δηλωσίας είναι φαιδρό.  Και αν έχετε καταφέρει να πείσετε τα αφεντικά σας να δημοσιεύσουν έστω και κάτι, ειδοποιήστε μας, να το καταγράψουμε.
   
  ·         Πόσο τρέμουν μερικοί το Συλούρη, όταν ανοίγει το στόμα για το χρηματισμό δημοσιογράφων. Λοιπόν, κ. Μιχαηλίδη, ανακαλύψατε πως και σας διέφυγαν τόσα σκάνδαλα και ξαφνικά το βράδυ πριν έρχονταν και περνούσαν τα νομοσχέδια για τις τράπεζες; Να κάνουμε καμιά έρευνα για την τραπεζιτική διαφήμιση στα ΜΜΕ; Δεν  ήταν αυτός ένας από τους αρχικούς λόγους της υστερίας ενάντια στο Δημητριάδη – ότι ήθελε να το αποκαλύψει και αυτό; 
   
  ·         Και φυσικά, όταν επανέλθει η δημοκρατία, μετά το παρόν επεισόδιο του γιωρκατζισμού, θα πρέπει να εφαρμοστεί με αυστηρότητα το πόθεν έσχες των δημοσιογράφων. Να δούμε τι πρωτοσέλιδα θα έχουμε τότε. Ελπίζουμε και με άλλα ΜΜΕ. Αυτή η γερασμένη σαβούρα όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο πιο εύκολα θα αναπνεύσει η κοινωνία.
   
  ·         Την εποχή του Χάσικου – τι άλλο; Ρουσφέτι. Τηλεφωνά κάποιος από το ΜΕΓΑ στο ΡΙΚ και θέλει πλάνα. Του λέει ο δημοσιογράφος ότι είναι του ΡΙΚ. Θυμώνει ο δημοσιογράφος της αρχιεπισκοπής και ... πέφτει τηλεφώνημα το δημόσιο ίδρυμα να εξυπηρετήσει το κανάλι του αρχιεπίσκοπου. Τόσο χαμηλά. Όχι δεν είναι ρουσφέτι – οι μίζες είναι σε είδος. Απέκτησε ο Κουλέρμος πρόσβαση στο πρωτοσέλιδο του Φιλελευθέρου, και ο Χάσικος μοιράζει ανάλογες διευκολύνσεις. 
   
  ·         Όταν διερευνηθεί το θέμα του ιχθυοτροφείου στο Λιοπέτρι από ανεξάρτητη επιτροπή, τότε θα μπορεί ο γαμπρός του Κουλέρμου, να έχει τουλάχιστον κάποια διεκδίκηση ότι μπορεί να διερευνά άλλους. Αλλά έτσι άτσαλα να φτιάχνεις θέμα και να εμπλέκεται πάλι ο πεθερός; Όσοι αγοράζονται έχουν τιμή – και κάποτε θα πουλήσουν παρακάτω υπηρεσίες. Και τότε η φαιδρή Κουλερμιάδα θα ανακαλύψει τη συνεχεία της εικόνας στον καθρέφτη. Όπως ανακάλυψε και ο Χάσικος την αλήθεια στις 20 του Ιούλη του 1974.
   
  ·         Ο Κληρίδης έλεγε οτι παρέλαβε χάος από την ΕΟΚΑ β και παρέδωσε κράτος. Ο Τάσσος έλεγε οτι δεν ήθελε να παραδώσει κοινότητα. Ο Αναστασιαδης πάει κοινοτάρχης; Δηλαδή για να έχουμε καλό ρώτημα κύριε Αναστασιάδη στη δική σου ερμηνεία, όταν η τουρκοκυπριακή κοινότητα θα έχει αντιπρόσωπο που θα διαπραγματεύεται με το ελληνικό κράτος, αυτό τί είναι; Χρειάζεται και πρεσβεία για να φανεί η αναγνώριση; Και τί ωραία ατάκα – να μιλούν με αυτούς, που είναι υπόλογοι. Οι τουρκοκύπριοι θα μιλούν με το ελληνικό κράτος που είναι υπόλογο... για ποιό πράγμα ακριβώς, είπαμε;
   
  ·         Η στήλη θα τηρήσει τα προσχήματα για μια ακόμα φορά και δεν θα ανοίξει το θέμα των συνταγματικών προεκτάσεων της υποθέσης των εκροών. Αλλά κύριοι.. ό,ποιος κατοικεί σε γυάλινο σπίτι, ας κάνει οικονομία στις πέτρες. 
   
  ·         Κύριε Παράσχο [μετάφερε το σχόλιο please]:  για το Ρίκκο. Τελικά, στα δύσκολα φαίνεται να είναι ο ίδιος με πριν παρά τις υποσχέσεις. Τον είδες πως αναδιπλώθηκε, μόλις εμφανίστηκε το θέμα της Χρυσής Αυγής; Ούτε μια συλληψούλα, ούτε μια ανακρισούλα. Ενώ για την μετατόπιση στη Δρομολαξια, είδες  πάθος – μέχρι και καταζητούμενο βρήκαν. Άραγε του πλήρωσαν και τα εισιτήρια; Διότι όλα κρίνονται από τη συγκριτική ισονομία. Είδες  με τι πάθος εκτελούσε τις οδηγίες Κουλέρμου. Ούτε καν καταθέσεις, δεν έπαιρνε – συλλήψεις και μετά καταθέσεις, άμα ήταν αριστεροί. Ενώ οι αστυνομικοί, οι «δικοί» και ο συγγενής του υπουργού; 
   
  ·         Να ελπίζουμε στον κύριο Κώστα Κληρίδη, παρά το αρχικό «κάψιμο» με την υπόθεση της μεταφοράς του Λίλλη από το κακουργιοδικείο στο επαρχιακό Λάρνακας; Μια εικόνα εντιμότητας, θα ήταν χρήσιμη όντως.
   
  ·         O Ιωνάς Νικολάου, ήθελε να απολύσει ένα μέλος της αστυνομίας, που παρακολουθούσε την ακροδεξιά πριν λίγες βδομάδες. Και μάλιστα, στο θεαματικό επίπεδο των πρωτοσέλιδων του Φιλελευθέρου, υπήρχε και η πληροφορία για φωτογραφίες του Ι. Νικολάου. Τότε, ήταν κακό γιατί παρακολουθείτο ο νυν υπουργός – στο νέο πλαίσιο θα μπορούσε να προκύψει η απαγορευμένη ερώτηση: μα ο Ιωνάς Νικολάου ήταν παρέα με ακροδεξιούς – όπως της Χρυσής Αυγής; 
  
  
  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου