4 Οκτ 2013

Aυτή τη δίκη φιάσκο, ποιός θα την πιστέψει; (Τα Κυπριακά ΜΜΕ προφανώς και οι μάζες τις οποίες χειραγωγούν)

Όσοι βρέθηκαν στο δικαστήριο Λάρνακας,  την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου για να παρακολουθήσουν την δίκη για την «υπόθεση Δρομολαξιά», είδαν να εκυλίσσεται στα μάτια τους ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο.Οντας παρούσα,  ανάμεσα στους δεκάδες ανθρώπους που παρακολούθησαν την δίκη, η οποία κράτησε για περισσότερες από 7 ώρες, καλό θα ήταν δημοσιευτεί και η πραγματικότητα όπως διαδραματίστηκε στο δικαστήριο και όχι αυτή την οποία τα ΜΜΕ έσπευσαν σαν καλά στρατιωτάκια να σερβίρουν στον κόσμο.
Στο δικαστήριο βρέθηκαν τρία άτομα να κατηγορούνται για συνωμοσία και εμπλοκή σε σκάνδαλο, κάτι που όμως δεν τεκμηριώθηκε, αφού οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο αποφάσιστηκε να στερηθεί η ελευθερία αυτών των τριών ανθρώπων.
Οι δε μαρτυρίες της αστυνομίας, βασίστηκαν σε δύο άτομα αμφίβολης ηθικής αφού ο ένας είναι καταζητούμενος και ο άλλος μπλεγμένος σε αρκετά σκάνδαλα. Από την άλλη, οι τρεις που βρέθηκαν να κατηγορούνται ως ύποπτοι για το σκάνδαλο είναι άνθρωποι με λευκό ποινικό μητρώο και ευηπόληπτοι πολίτες.
Δεν απαιτούσε ιδιαίτερη εξυπνάδα, για όσους παρεβρέθηκαν στη δίκη, για να διακρίνει κανείς το καλοστημένο φιάσκο το οποίο κάποιοι έντεχνα και με μαεστρία ετοίμασαν για να αποπροσανατολίσουν ακόμη μια φορά τις μάζες.
Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του Χρίστου Αλέκου, ο Γιαννάκης Θωμά: “ Στον πολιτικό κανιβαλισμό που επιχειρείται σε αυτή τη χώρα, το δικαστήριο πρέπει να βάλει χαλινάρι.
Έχουμε τις μαρτυρίες ενός ανθρώπου ο οποίος εκρατείτο, αφέθηκε ελεύθερος και μετά επέστρεψε για να δώσει κατάθεση, η οποία ξεκινά "όπως σας έχω υποσχεθεί...." Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος o οποίος να θεωρεί τον Λίλλη ως το θύμα αυτής της υπόθεσης. Ήρθε να δώσει κατάθεση με αντάλλαγμα: Πολιτικά να διασύρει το ΑΚΕΛ.
Και τον Λίλλη έρχεται να ενισχύσει με μαρτυρία του ένας άνθρωπος που κατηγορείται και καταζητείται από την αστυνομία, ο οποίος πήγε μόνος του στο αρχηγείο να καταθέσει επειδή δεν κινδύνευε να τον συλλάβουν! Πάνω σε μολυσμένες καταθέσεις, δύο άνθρωποι οι οποίοι είναι γνωστοί για το ποιόν και το παρελθόν τους, βασίστηκε η αστυνομία για να βγάλει συμπέρασμα. Η αστυνομία βασίζεται πάνω σε μολυσμένη μαρτυρία. Διόμιση μήνες διερεύνηση οι τρεις ύποπτοι δεν είχαν καμία κατηγορία και ξαφνικά αφήνεται ελεύθερος ο Λίλης....για να εξυπηρετήσει ποιους; 
Ο Λίλλης μετά το διασυρμό των τριών ανθρώπων οι οποίοι προσωποκρατούνται και κατεπέκταση και τον διασυρμό του ΑΚΕΛ, βρέθηκε από το κακουργιοδικείο στο Επαρχειακό, δηλαδή οι κατηγορίες του έγιναν πολύ ελαφρότερες.
Επειδή όμως λέχθηκαν κι άλλα ενδιαφέροντα, τόσο από τους δικηγόρους των τριών υπόπτων όσο και από τον Υπαστυνόμο/Μάρτυρα,παραθέτω πιο κάτω αποσπάσματα από τη δίκη για να αντιληφθεί κάθε νοήμων άνθρωπος ότι στις 3 Οκτωβρίου 2013, σε μία δίκη στη Λάρνακα αυτός που έχασε ήταν η δημοκρατία και η δικαιοσύνη. Κέρδισε η σκευωρία ακροδεξιάς κυβέρνησης με λάφυρα τον διασυρμό του ονόματος του πολιτικού τους αντίπαλου (ΑΚΕΛ), αλλά και την στέρηση της ελευθερίας τριών ανθρώπων.
Πάντως, άξιο απορίας για κάθε λογικό και αμερόληπτο πολίτη παραμένει και το γεγονός ότι ενω δεν βρήκαν χρόνο να ολοκληρώσουν τις έρευνες τους για τους τρεις πιο πάνω υπόπτους, εντούτοις για τους  Βασιλείου και Σουρουλά βρήκαν χρόνο να φέρουν και από το εξωτερικό καταζητούμενο μάρτυρα.
Αποσπάσματα από τη δίκη:
Κυριάκος Μούσκος:  Πήρατε έγκριση από το Δικαστήριο και εξετάζετε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του 2ου ύποπτου; Και θα τον έχουμε μέσα όσο θα ερευνάτε τους λογαριασμούς του...Αδίκως ζητάτε την προσωποκράτηση του, με μια ακροσφαλή κατάθεση του βασικότερου των υπόπτων. Είμαι 33 χρόνια δικηγόρος και πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εδώ σήμερα θα έπρεπε να ήταν ο Λίλλης κι όχι αυτοί οι τρεις άνθρωποι!


Γιαννάκης Θωμά: Κύριε μάρτυρα συμφωνείτε ότι πρόσφατα οι κατηγορίες του κύριου Λίλλη έγιναν ελαφρότερες;
Μάρτυρας: Δεν νομίζω
Γιαννάκης Θωμά: Σας υποβάλλω κύριε μάρτυρα ότι το κατηγορητήριο τον κατηγορεί με πολύ πιο λίγες κατηγορίες απ' ότι αρχικά
Μάρτυρα: Το πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ
Γιαννάκης Θωμά: Συμφωνάτε ότι ο κύριος Λίλλης μετά τις τρεις καταθέσεις όπου έμπλεξε τους τρεις υπόπτους, στάληκε από το κακουργιοδικείο στο επαρχειακό;
Μάρτυρα: Το γνωρίζω...... αλλά αυτό δεν το χειρίζεται η αστυνομία, αλλά η νομική υπηρεσία του κράτους.

Γιαννάκης Θωμά:...Η πρώτη κατάθεση του Λίλλη ξεκινά με την φράση «όπως σας υποσχέθηκα ότι θα συνεργαστούμε..» ;
Μάρτυρας: Πρέπει να δω την κατάθεση
Γιαννάκης Θωμά: Έγινε ή όχι συνεργασία της αστυνομίας και της
 Γενικής Εισαγγελείας; 
Μάρτυρας: Καμία συνεργασία δεν έγινε.
Γιαννάκης Θωμά: Γνωρίζετε κατά πόσο έγινε συνεργασία από τον Β Εισαγγελέα και τον κύριο Λίλη;
Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω
Γιαννάκης Θωμά: Σας υποβάλλω πως έγινε
Μάρτυρας: Εγώ είμαι αστυνομικός και δικάζω ποινικά την υπόθεση


Γιαννάκης Θωμά: Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μια καλοστημένη κομπίνα. Ξαφνικά από τις 23 έγινε αυτό που διαφήμιζε ο Χάσικος για εμπλοκή στελεχών του ΑΚΕΛ. Ο Κύριος Χάσικος ήταν μέλος της ανακριτικής που ήταν εμπλεκώμενη στην υπόθεση;
Μάρτυρας: Όχι δεν είναι αστυνομικός ο κύριος Χάσικος
ΔΙΚΑΣΤΗΣ: Ο κύριος Θωμά εννοεί ότι ο Χάσικος είναι ενήμερος
Μάρτυρας: Ενημερώνεται από την επαρχιακή αστυνομικό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου