15 Σεπ 2013

Ένα ακόμα ρουσφέτι για την οικογένεια; Οι αρχές και οι ψαράδες στο Λιοπέτρι διαμαρτύρονται, αλλά το ιχθυοτροφείο του κ. Κουλέρμου πήρε άδεια για επιμήκυνση του αγωγού απόρριψης των αποβλήτων σε μεγαλύτερη απόσταση εντός της θάλασσαςΤην περασμενη εβδομαδα ο κοινοτάρχης Λιοπετρίου διαμαρτυρήθηκε έντονα, εκφράζοντας και τις θέσεις των κατοίκων, αλλά και των ντόπιων ψαράδων, ότι η παραχώρηση άδειας για επιμήκυνση του αγωγού, παραβλέπει τα προβλήματα που δημιουργεί ενα Ιχθυοτροφείο στην περιοχη.
Συμφωνα με τον κοινοτάρχη, στα πρακτικά συνεδρίας της Επιτροπής Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν γίνεται αναφορά σε μια σειρά θεμάτων που δείχνουν τα προβλήματα που προκαλεί το ιχθυοτροφείο – μετατοπίζοντας ουσιαστικά την ευθύνη από τους ιδιοκτήτες του ιχθυοτροφείου, για να τους δοθεί η άδεια.

Σαν συνέχεια αυτής της κίνησης των τοπικών αρχών έγινε μια ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συζήτηση στο ίντερνετ. Βέβαια, η συζήτηση γίνεται στο επίπεδο του ανώνυμου. Όταν, όμως, ένας χρήστης στο ίντερνετ, ο George Stylianou έθεσε το ερώτημα «σε ποιόν ανήκει τέλος πάντων το ιχθυοτροφείο», η απάντηση φαίνεται να ήταν σαφής – ανήκει στις επιχειρήσεις του κ. Κουλέρμου, πεθερού του υπουργού οικονομικών.
Για το θέμα του συγκεκριμένου ιχθυοτροφείου είχαμε γράψει και πιο παλιά, αλλά το ζήτημα επανήλθε τώρα που η κυβέρνηση, «τυχαία» αποφάσισε να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες με την επιμήκυνση του αγωγού. Έτσι, η ζημιά που προκαλείται από το ιχθυοτροφείο στην περιοχή θα μεταφερθεί τώρα και στη θάλασσα. Ο μόνος που ανταποκρίθηκε στις ερωτήσεις που τέθηκαν ήταν ο κ.  Θεοπέμπτου – ο κ. Περδίκης, όπως και η Ι. Παναγιώτου έκαναν ότι δεν είδαν, δεν άκουσαν.
Για το ιστορικό του ιχθυοτροφείου και το πώς οι ιδιοκτήτες εφημερίδων, όπως οι κ. Κουλέρμος και Χάσικος χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ για να προωθούν ιδιωτικά οικονομία συμφέροντα, υπήρχε και πληροφοριακό σχόλιο στον online φιλελεύθερο, μετά από τη δημοσίευση της διαμαρτυρίας του κοινοτάρχη:
«ο πόλεμος μεταξύ του ιχθυοτροφείου και των κατοίκων στο Λιοπέτρι ξεκίνησε εδώ και 20 χρόνια περίπου. Στην αρχή το ιχθυοτροφείο άνηκε σε άλλο άτομο. Η εφημερίδα 'Αλήθεια' ήταν τότε στο πλευρό των κατοίκων / ψαράδων της περιοχής οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις επιπτώσεις της μονάδας. Ξαφνικά, και αμέσως μόλις άλλαξε η τότε κυβέρνηση και μπήκε καινούργιος υπουργός Άμυνας, άλλαξε χέρια το ιχθυοτροφείο το οποίο ανήκει τώρα στην TELIA LTD. Η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει στον Κουλέρμο / Χάσικο, όπου ανήκει και η εφημερίδα 'Αλήθεια'! Από τότε, τσιμουδιά η Αλήθεια για τις επιπτώσεις του ιχθυοτροφείου. Επίσης, όπως ανέφερε ο κ.Θεοπέμπτου μεχρι πέρσι, ο ιχθυογεννητικος σταθμος δεν ειχε άδεια. Ξαφνικά, και με την αλλαγή κυβέρνησης, και με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών (πλέον), ο σταθμός κάνει αίτηση για επέκταση. Αυτό σημαίνει πιθανον ότι ξαφνικά από το πουθενά, και μετά απο 15 περιπου χρονια παράνομης λειτουργιας, ο σταθμός αδειοδοτήθηκε!»


Σε σχόλιο του ο κ. Θεοπέμπτου ανεφερε ότι σε συναντηση με τον Υπουργό Γεωργίας (στην οποία συμμετείχαν και αρμόδιοι μαζί με εκπροσώπους των ψαράδων της περιοχής) το 2012, φάνηκε ότι στο ερώτημα «αν υπήρχε άδεια απόρριψης στη θάλασσα» αντί απάντησης εμφανίζονταν «μασημένα λόγια». Στη σχετική συζήτηση, που δείχνει προφανώς ότι και δημόσιοι λειτουργοί πρόσφεραν κάλυψη στην παρανομία και τώρα λογοκρίνουν τα στοιχεία σε μια προσπάθεια να διευκολύνουν την εταιρεία στην οποία έχει συμφέροντα ο υπουργός εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου