21 Αυγ 2013

Τελικά κάποιοι στο υπουργικό τήρησαν τα προσχήματα; Η μείωση του φόρου ακινήτων για τις πιο μικρές ιδιοκτησίες και η μη υιοθέτηση της πίεσης των ΜΜΕ για την ΣΥΤΑ...


Τα καλά να λέγονται επισης..Οταν η νυν κυβέρνηση, σαν αντιπολίτευση, πίεζε για να αποφευχθεί η ψήφιση της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας με βάση το νομοσχέδιο το οποίο είχε ετοιμάσει η προηγούμενη, ήταν φανερό ότι επρόκειτο για μια ξεκάθαρα ταξική απόφαση με στόχο να ευνοηθούν οι ξενοδόχοι, οι developers κ.ο.κ. όπως η εταιρείες ακινήτων με τις οποίες έχουν σχέσεις μερικοί στα πέριξ του υπουργικού...
Οπότε η χθεσινή απόφαση να μειωθούν τα βάρη στα χαμηλότερα στρώματα είναι σαφώς σωστή - και αξίζουν τα εύσημα σε όσους την προώθησαν. Βέβαια οι σχέσεις και η δύναμη των developers φάνηκε να φτάνει σε κάποια όρια μετά από την διαμάχη στην τράπεζα Κύπρου, όπου δεν κατάφεραν να μπλοκάρουν την πιθανότητα διαχωρισμού της σε εμπορική και κτηματική...Οπότε εκτός από καλές προθέσεις, η και συνειδητοποίηση της κοινωνικής δυσφορίας [που εύκολα γίνεται οργή], μάλλον υπάρχουν και αντικρουόμενα συμφέροντα..
Το οποίο δεν είναι καθόλου κακό..

Τελικά για την ώρα δεν πέρασε η κατασκευασμένη πίεση για την ΣΥΤΑ;
Το άλλο θετικό καταγράφεται στον τίτλο του Φιλελευθέρου για την μη επιβολή της εκστρατείας που κατασκεύασε χθες η πλειοψηφία των ΜΜΕ [σαν σε μαγική σύμπτωση όπως γράψαμε] για να βγάλει φιρμάνι το υπουργικό ενάντια στον ΔΣ και τον κ. Κιττη: "Ηξεις αφήξεις" το Υπουργικό για δ.σ. ΑΤΗΚ" [σελ. 16] έγραψε μάλλον απογοητευμένος ο δημοσιογράφος,  ενώ στη μικρή πρωτοσέλιδη αναφορά η απογοήτευση ήταν περισσότερο εμφανής: "Απλώς νουθεσίες αντί για κάλεσμα υποβολής παραιτήσεων που ζήτησαν οι συντεχνίες...". Απτόητος ο δημοσιογράφος.. «οι συντεχνίες» - το ποιες συντεχνίες και τι αντιπροσωπεύουν λογοκρίνεται βολικά…Ο Πολίτης τουλάχιστον είχε την ευθιξία να καταγράψει χθες ότι είναι οι συντεχνίες που συμμετέχουν στην οργανωμένη εκστρατεία είναι οι "μικρές" - με τα δικά τους ενδιαφέροντα συμφέροντα.
Προφανώς κάποιοι στο υπουργικό η στα πέριξ συνειδητοποίησαν ότι το να φτιάχνει ένας υπουργός μια ιστορία με διαρροές και διορισμένες "επιτροπές" με σύγκρουση συμφερόντων, δεν είναι ακριβώς νομικό τεκμήριο.

Και τώρα μερικοί περιμένουν «βοήθεια» από τον κ. Ερωτοκριτου;
Τώρα βασίζονται στον Ρικκο σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Περιμένουν τεκμηριωμένα στοιχεία από τις έρευνες τις αμέσως επόμενες μέρες και σε αυτά θα βασιστεί η εισήγηση του β.γ. εισαγγελέα, Ρικκου Ερωτοκριτου». Να θυμίσουμε ότι όταν ξεκίνησε την εκστρατεία η ομάδα που φαίνεται να κατευθύνει ο κ. Χασικος και οι άλλοι ενδιαφερόμενοι, ο νυν γενικός εισαγγελέας έκφρασε δυσφορία από τις πιέσεις να συμμετάσχει στη κατασκευασμένη φούσκα. Και τότε εμφανίστηκε ο Ρικκος πρόθυμος να «ερευνήσει».  Θα είναι λοιπόν και μια πρώτη ένδειξη του πως θα το παίξει ο κ. Ερωτοκριτου- θα ακολουθεί τα συμφέροντα μερικών η θα τηρεί έστω το πνεύμα του νόμου;
Αυτό θα φανεί – αλλα η μη επιβολή μέσω της κατασκευής φούσκας στα ΜΜΕ προς το παρόν, είναι κάτι...

Είναι μεγάλα τα συμφέροντα πίσω από την κοπτοραπτικη μερικών στα ΜΜΕ
Όσο για την δημοσιογραφικη κοπτοραπτικη: Ο κ. Θεοχαριδης του Φιλελεύθερου αυτή την φορά δημοσίευσε αναφορά στην ανακοίνωση του ΔΣ της ΣΥΤΑ ότι οι 3 μικρές «συντεχνίες" εξυπηρετούν ανάλογα μικροσυμφέροντα.
Τώρα γιατί ο κ. Θεοχαριδης αποφάσισε, από την άλλη, να λογοκρίνει την ανακοίνωση του ΔΗΚΟ η οποία αναφερόταν στο χθεσινό κείμενο του [ σύμφωνα με το οποίο η ύπαρξη κάποιου γιου στελέχους του ΔΗΚΟ ήταν πιο ύποπτη από τα συμφέροντα της αρχιεπισκοπής στην Ελληνική - τα οποία ο δημοσιογράφος δεν είδε τυχαία ας πούμε] είναι ενδιαφέρουσα για το πώς κατασκευάζονται οι ειδήσεις. Κατά τα αλλα στην Χαραυγή υπήρξε αναφορά για τα συμφέροντα που παίζονται με τις πιέσεις για το νέο πρόγραμμα της ΣΥΤΑ που θα προσφέρει υπηρεσίες παρόμοιες με αυτές "που προσφέρουν οι πιστωτικές κάρτες των τραπεζών".
Οπότε το χθεσινό δημοσίευμα του Φιλελεύθερου έκφρασε διάφορα συμφεροντα..Και ιδιαίτερα εκείνο το γραφικό, «..τα λεφτά των πελατών της ΣΥΤΑ  θα εξάγονται εκτός Κύπρου σε κρίσιμα χρόνια, σε αντίθεση με την Ελληνική τράπεζα που θα τα διατηρούσε στην Κύπρο» – τελικά και αυτό μύθος είναι: η ΣΥΤΑ μπορεί να διαλέξει που θα καταθέτει τα λεφτά – «αφέθηκε στην δικαιοδοσία της Cyta να επιλέξει εάν οι λογαριασμοί θα κατατίθενται στην Κύπρο η στο εξωτερικό..»..Κάποιοι έχουν «μεγάλα συμφέροντα» και κάποιοι τα προωθούν....
Το ότι για την ώρα δεν πέρασε η λογική του μερικά κατευθυνόμενα δημοσιεύματα να καθορίζουν την δημόσια πολιτική  για τέτοια θέματα, είναι κάτι το θετικό..
Από εκεί και περα θα φανει ποιοι εξυπηρετούν τι....

Υ.Γ. Και ποτε θα ανοιξει εκεινο το θεμα των πολλαπλων διαπλοκων;
 Τελικα θα εκδοθει στην Ελλαδα ο κ. Μιχαηλιδης για την δικη Τσοχατζοπουλου;
Ποτε θα ανοιξει αραγε το στομα ο κυριος Ντινος;..
Ποιοι αλλοι λ.χ., εδω κατω, στο περιγυρο, ηξεραν για τις μιζες..
Μιζες για την αμυνα χωρις γνωση των αρμοδιων;...Γινεται; Δεν γινεται οτι και να λεει η διαφημιση της Τραπεζας Κυπρου.
Οι S300,  οι μιζες και το χρηματιστηριο ειναι οπως τα συγκοινωνουντα δοχεια...
Να δουμε ποτε θα μιλησει και ο κ. Ντινος σαν Ζηγρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου