20 Αυγ 2013

Πως συντονίζονται τα ΜΜΕ; Κάνουν σύσκεψη η τους στέλλεται η θεματολογία από το τηλέφωνο; [ με μια μαγική σύμπτωση ξαφνικά σήμερα θυμηθηκαν..την ΣΥΤΑ - άρα μαλλον κάποιοι θέλουν να φανε από το Δημόσιο;]Σήμερα [Τρίτη, 20/8] οι δυο εφημερίδες [ας πούμε οι πιο φιλοκυβερνητικές] η Αλήθεια και ο Πολίτης έχουν [ κατα σύμπτωση;] πρωτοσέλιδα για την ΣΥΤΑ. Η Αλήθεια σαν προσωπική επιχείρηση της οικογένειας Κουλερμου-Χάσικου συνεχίζει το βιολί που  ξεκίνησε ο υπουργός εσωτερικών από τον δεκαπενταύγουστο. Τότε είχε πει [πάλι τυχαία βρέθηκαν εκεί τα ΜΜΕ ας πούμε, και άρχισε τυχαία πάλι να λέει για την ΣΥΤΑ] ότι οι έρευνες της αστυνομίας βρήκαν ότι μέλη της αστυνομίας είχαν οικονομικές σχέσεις [φάνηκε στους λογαριασμούς τους σύμφωνα με όσα διέρρεε σαν φήμες ο υπουργός] με άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση με τον χωράφι στην Δρομολαξια - όταν η ΣΥΤΑ δεν αγόρασε το οικόπεδο του πεθερού του και ο κ. Σωκράτης φαινεται να ζητά "αποζημίωση". Σήμερα ο τίτλος της Αλήθειας είναι ότι βρέθηκαν στοιχεία σε «επιταγές και μετρητά» [10,000 λεει] για «ψευδή στοιχεία που κατέγραψαν σε έκθεσή τους για τη διαμονή του Τουρκοκύπριου ιδιοκτήτη». Τωρα το πως ακριβώς αποδεικνύεται ότι τα μετρητά τα πήρε κάποιος και μάλιστα για κάποιο σκοπό, θα το δουμε. Αυτή η υπόθεση με τα μετρητά εμφανίστηκε και στις αντιφατικές καταθέσεις Λιοτατη όταν αφού ομολόγησε ότι είχε πάρει λεφτά που θα μπορούσαν να εκληφθούν σαν μίζες [50,000 μάλιστα] μετά μας είπε ότι έδινε σχεδόν μισό εκατομμύριο σε μετρητα στον κ. Λιλλη..Το κύριο πρόβλημα βέβαια είναι ότι στην διαδικασία παρουσίασης του τουρκυπριου κυριος παικτης ηταν και ο μάρτυρας και συνεταίρος του πεθερού του κ. Χάσικου, ο κ. Λιοτατης. Αρα..;

Η εφημερίδα του Χάσικου συνεχίζει απ’ εκεί που έμεινε ο υπουργός-ιδιοκτήτης της. Και φυσικά συγκαλύπτεται ότι είναι ντε φάκτο διαπλοκή ένας υπουργός να διαρρέει στοιχεία [αληθινά η φούσκες δεν έχει σημασία] σε εφημερίδα για να κάνει προσωπική πολιτική - διότι είναι τεκμηριωμένα  και προσωπικο/ιδιωτικο το ζήτημα ανάμεσα στον κ. Κουλερμο [πεθερό και βασικό ιδιοκτήτη των κεφαλαίων πίσω από τον κ. Χάσικο] και τους κ. Κιττη και Λιλλη. Και ενδεχομενως τα ιδιωτικά συμφέροντα επεκτείνονται και στο μέλλον – όσον αφορά τον έλεγχο της ΣΥΤΑ  και την προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων. Είναι για αυτό που είναι σημαντικό να καταγράφονται όλα αυτά – γιατί θα πρέπει η κοινωνία να επανέλθει και να μάθει τι ακριβώς παίζεται πίσω από τις προσπάθειες μερικών. Αν γίνουν ιδιωτικοποιήσεις θα πρέπει προφανώς να επανεξεταστούν αρκετές φορές για το ποιοι εμπλέκονταν – και ίσως τα τωρασινα θεάματα να είναι και πρόκριμα για τα συμφέροντα που εμπλέκονται. Οπως και να το κανουμε, ο κ. Σωκρατης, δεν ειναι ακριβως υπερανω...

Γιατί όμως εμφανίστηκε σήμερα το θέμα αφού αυτές τις φήμες τις διέρρεε ο κ.Χασικος πριν μια εβδομάδα;
Η απάντηση είναι στο πρωτοσέλιδο του Πολίτη έχει σαν κύριο πρωτοσέλιδο τίτλο ότι μερικές συντεχνίες ζητούν αντικατάσταση του Δ.Σ της ΣΥΤΑ και φυσικά του κ. Κιττη. Αυτό δηλαδή που θέλει και ο κ. Χάσικος. Είναι και άβολος ο Κιττης αφού προσπάθησε να συγκροτήσει μέτωπο των ημικρατικων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Προς τιμήν του ο Πολίτης αναφέρει ότι οι 3 συντεχνίες που έκαναν την έκκληση είναι οι "μικρές". Διότι οι ανακοινώσεις των "μικρών" συντεχνιών δεν είναι σημερινές και χτεσινές. Μάλιστα το Φιλελεύθερος τις πρόβαλε και πρωτοσέλιδα αλλα [τι σύμπτωση και πάλιν] δεν έβρισκε την λέξη "μικρές" για να περιγράψει τι αντιπροσωπεύουν. Ανέφερε απλά συντεχνίες για να φτιάξει κλίμα.
Και γιατί σήμερα;
Διότι σήμερα θα γίνει υπουργικό και έτσι ο κ. Χάσικος θέλει να έχει σύμμαχους στην πίεση που ασκεί για να λύσει το προσωπικό/ιδιωτικο του πρόβλημα με τον κ. Κιττη – και το ευρύτερο πρόβλημα των εμποδίων στις ιδιωτικοποιήσεις.
Τώρα αν κάνει σύσκεψη με τους δημοσιογράφους που τον εξυπηρετούν η απλά τηλεφωνεί, άλλο θέμα.

Να και ενα συμβολαιο που ειναι επειγον...
Ο Φιλελεύθερος δεν συμμετέχει με τον κύριο πρωτοσέλιδο τίτλο στο θέαμα που κατασκεύασαν οι δυο εφημερίδες - αλλα με ένα θέμα που αναφέρεται επίσης πρωτοσέλιδα και αναπτύσσεται στην σελίδα 3. Το κείμενο έχει να κάμει με μια συμφωνία που θα κλείσει η ΣΥΤΑ – και είναι ίσως αποκαλυπτικό γιατί τρέχουν διάφοροι να κατασκευάζουν θεάματα. Ο δημοσιογράφος του φιλελευθέρου, ο Π. Θεοχαριδης, προσπαθεί να υποβάλει ότι η συμφωνία που πάει να κλείσει είναι ύποπτη γιατί ένας από τους δικηγόρους της εταιρείας είναι γιος στελέχους του ΔΗΚΟ. Κοίτα να δεις ευαισθησίες. Ο κ. Θεοχαριδης που καλύπτει τέτοια θέματα δεν έδειξε την ανάλογη ευαισθησία να προβάλει λ.χ. τις σχέσεις του κ.Χασικου με τον κ. Λιοτατη μέσω του πεθερού του. Και φυσικά η εφημερίδα γενικώς δεν έδειξε μια σχετική ευαισθησία ουτε όταν ο επίσης βουλευτής του ΔΗΚΟ, Ν. Παπαδόπουλος, ήταν δικηγόρος της Λαϊκής και επικεφαλής της επιτροπής οικονομικών της Βουλής. Όπως και στην περίπτωση του κ. Χάσικου οι επιλεκτικές ευαισθησίες ίσως να λένε περισσότερα από τις εφήμερες φούσκες. Και ούτε φυσικά υπήρξε ευαισθησία στο ότι η κ. Ελεονόρα που διορίστηκε στην "ερευνητική" έχει επίσης διοριστεί και αλλου οπότε ενδεχομενως να έχει επίσης συμφέρον να εξυπηρετεί τον κ. Χάσικο.
Είναι επιλεκτικές οι ευαισθησίες προφανώς. Οπότε αξίζει να δει κάποιος ποιοι εξυπηρετούνται με την φούσκα του θεάματος. Έτσι αξίζει να απορήσει κάποιος αν είναι τυχαία που η αντίπαλος εταιρεία συμπεριλαμβάνει και συνεργασία με την Ελληνική τράπεζα. 
Προφανώς λοιπόν είναι και θέμα που προωθεί η αρχιεπισκοπή;
Τι σύμπτωση.

Και όσοι παρακολουθούσαν την βιομηχανία κατασκευής φουσκών τα προηγούμενα χρόνια, ξέρουν ότι μερικοί κατασκευάζουν πρωτοσέλιδα θεάματα για εξυπηρετήσεις και μετά τα ξεχνούσαν βολικά.
Κάποιοι κατασκεύαζαν λ.χ. τον Αύγουστο του 2012 την φούσκα για το δήθεν σκάνδαλο Ιερωνυμιδη - γιατί είχε εταιρεία η γυναίκα του κλπ, αλλα δεν κατάφεραν να εφαρμόσουν ούτε το ένα δέκατο της ίδιας ευαισθησίας στην σχέση του κ.Χασικου με την δική του οικογένεια και τις επιχειρήσεις της.
Και όταν τελικά αθωώθηκε ο κ. Ιερωνυμιδης, δεν ήταν βέβαια πρωτοσέλιδο.
Όπως άλλωστε έγινε και με το οργανωμένο ναυάγιο της συμφωνίας με την shell  το 2010.

Είναι άραγε και η δημοσιογραφία μερικές φορές παροχή υπηρεσιών για κατασκευή θεαμάτων προς εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων;
Τα πρωτοσέλιδα είναι εκεί.
Όπως και τα συμφέροντα ...
Να ανοιξουν και οι λογαριασμοι στα ΜΜΕ;…
Οποτε η ειδηση είναι ότι ασκειται πιεση για την ΣΥΤΑ.
Να δουμε αν μερικοι στο υπουργικο κρατανε τουλαχιστον τα προσχηματα.

Υ.Γ. Περί επιλεκτικών ευαισθησιών και στα δανεια των τραπεζων σε ηγετικα τους στελεχη. Φυσικά και είναι καλό να διερευνηθεί αν η διαδικασία παροχής των 10 εκατομμυρίων σε δάνεια που πήρε η οικογένεια Χλωρακιωτη, ήταν νομότυπη κλπ. Αλλα αφού έγινε θέαμα, θα διερευνηθεί και το πώς πήρε σχεδόν 200 εκατομμύρια ο κ. Αριστόδημου; Και ανάλογα ο κ. Λεπτός; Η μήπως το θέαμα ήταν για να γίνει επίθεση στον Συνεργατισμό και να ξεχαστεί η Τράπεζα Κύπρου; Διότι τα 200 και τα 10 εκατομμύρια έχουν μια ποσοτική διάφορα όπως και να το κάνεις.
Όπως κατ’ αναλογία, αφού διερευνώνται οι οικονομικοι αντίπαλοι των κ. Κουλερμου-Χάσικου, θα πρέπει, με βαση οποιοδηποτε κριτηριο ισονομιας εφαρμοστει, να διερευνηθεί και η σχέση Λιοτατη-Κουλερμου-Χασικου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου