18 Ιουλ 2013

Σχολια-Σποντες απο Δεφτερη Αναγνωση

Δεφτερη Ανάγνωση, Τεύχος 17-24 Ιουλίου 2013-07-18
(Το blog φιλοξενεί προσωρινά τις εβδομαδιαίες εκδόσεις της Δ.Α. μέχρι την μεταφορά
του online περιοδικού σε νέο site )
Για καθημερινά σχόλια: Facebook: www.facebook.com/DefteriAnaynosi·       Από τον φτηνό ρατσισμό στην παραβίαση του συντάγματος: Η προσπάθεια του κ. Χάσικου να καταφύγει στον φτηνό ρατσισμό για την απέλαση μια ευρωπαίας πολίτη, θα άξιζε να σχολιαστεί μόνο αν κάποιος πίστωνε τον κ. Χάσικο πια με κάποιες ευαισθησίες η κατανόηση. Το πρόβλημα πλέον το έχουν όσοι εργάζονται για αυτόν στην Αλήθεια που κάποτε καμωνόταν ότι στους αντίπαλους της [στην δεξιά] άρμοζε το ρητό  ότι ο εθνικισμός η ο ρατσισμός είναι «το τελευταίο καταφύγιο κάθε…». Η κατρακυλά μιας μερίδας της φιλελεύθερης δεξιάς είναι πια αξιοθρήνητη. Όμως ο κ. Χάσικος σαν υπουργός μιας κυβέρνησης που επιμένει ότι θέλει να μείνει στην Ευρώπη κλπ, οφείλει αν μη τι άλλο, να σέβεται τους θεσμούς. Για αυτό πληρώνεται. Αν δεν το αρέσει, ας επιστρέψει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις του πεθερού του. Αν ενοχλούν τον κ. Χάσικο οι ευρωπαίοι πολίτες, τότε να το πει δημόσια και να αναλάβει τις λογικές συνέπειες που είναι η παραίτηση. Κάποτε το καταλάβαινε, τώρα όχι; Αλλα το ζήτημα πάει και βαθυτερα. Αν ο κ. Χάσικος λέει δημόσια ψέματα [γιατί ποιου κύπριου έπιανε την δουλεία η συγκεκριμένη κυρία, και σε ποιο νομικό πλαίσιο μπορεί να τεθεί θέμα περιορισμού των ευρωπαίων πολιτών στα πλαίσια της Ε.Ε.;] τότε είναι και η τοπική δημοκρατία που οδηγείται σε κρίση με τέτοιες συμπεριφορές. Όταν ένας υπουργός παραβιάζει, στον τομέα της αρμοδιότητας του, απόφαση μέχρι και του Ανώτατου Δικαστηρίου, τότε με ποια λογική συλλαμβάνεται η καταδικάζεται οποιοσδήποτε πολίτης; Αν ένας τύπος που πληρώνεται από τον φόρο των υπόλοιπων πολιτών δεν σέβεται ούτε τους νόμους, ούτε το θεσμικό πλαίσιο, ούτε καν αποφάσεις δικαστηρίων που τον δεσμεύουν σαν δημόσιο λειτουργό, τότε γιατί να το κάνει οποιοσδήποτε πολίτης;

·       Ανάλογα μπορεί να πει κάποιος και για την θλιβερή κυρία Σιακαλλη. Αν συμμετείχε στην συνειδητή παραβίαση της απόφασης του Ανώτατου δικαστηρίου, τότε είναι άξιον απορίας πως αντιλαμβάνονται μερικοί το δημόσιο λειτούργημα. Είναι το προσωπικό απωθημένο κράτος εν κρατει; Και το ζήτημα είναι πέρα από την ευτελή έκφραση ρατσισμού – τα ζήτημα είναι η ισότητα των κύπριων πολιτών. Αν μερικοί μπορούν να παραβιάζουν το σύνταγμα, να το ξέρουμε..

·        

 • Τα πρωτοσέλιδα του Φιλελευθέρου νοικιάζονται από τον κ. Χάσικο η από όσους θέλουν να αρπάξουν τα κέρδη της ΣΥΤΑ …; Τις τελευταίες εβδομάδες είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει είδηση για το χωράφι που αγόρασε η ΣΥΤΑ προσπερνώντας τον πεθερό του υπουργού εσωτερικών, ο φιλελεύθερος έχει το θέμα κύριο πρωτοσέλιδο. Θέλει να κατασκευάσει είδηση. Με σαφή επιλεκτική λογοκρισία που φτάνει στα όρια του κωμικού. Ανακυκλώνονται οι δηλώσεις μερικών συντεχνιακών, ξανά και ξανά ο κ. Γεωργίου [από το κόμμα του κ. Χάσικου] αλλα οι πληροφορίες για την διαπλοκή του κ. Λιοτατη [του μάρτυρα του Χάσικου και του φιλελευθέρου όπως πάει το σενάριο] ούτε κουβέντα. Μα δεν είναι συνέταιροι; Δεν είναι ο κ. Λιοτατης που εργοδοτουσε τον κ.Μουσταφα; Αν εκεί υπήρξε πρόβλημα τότε ο νυν υπουργός εσωτερικών εν γνώσει του χρησιμοποιεί την μαρτυρία ενός ατόμου που πήρε μίζες και παραπλάνησε; Και η εφημερίδα τι ζόρι τραβά και τι εξυπηρέτηση πουλά για να συγκαλύπτει; Την Τετάρτη λ.χ. είχε κείμενο ο κ. Συλικιωτης το οποίο χάθηκε στις εσωτερικές σελίδες, ενώ οι δηλώσεις του κ. Κιττη για την κερδοφορία της ΣΥΤΑ [που πηγαίνει στο δημόσιο] πήγαν ακόμα πιο βαθιά στο ένθετο. Δεν είναι κάπως λογικό [που να ψάχνεις  δεοντολογία και δημοσιογραφική συνέπεια] να δημοσιεύονται όλες οι σχετικές ειδήσεις μαζί; Γιατί ότι βόλευε τον Χάσικο ήταν πρωτοσέλιδο ενώ τα αλλα σχεδόν κρύφτηκαν; Αλλα βέβαια το πρωτοσέλιδο έχει ειδική λειτουργία, για αυτό τίθεται και θέμα για την πολιτική οικονομία των πρωτοσέλιδων διαφημίσεων. Κάποιοι θέλουν τα κέρδη της ΣΥΤΑ για ιδιωτική χρήση προφανώς – 63,7 εκατομυρια είναι αυτά. Και εκεί στον φιλελεύθερο δεν είναι και ο δημοσιογράφος που ήταν συνεργάτης του κ. Ιωάννου στην ιδιωτική εταιρεία ενέργειας; Μπας και υπαρχει και κυκλωμα δημοσιογραφικων υπηρεσιων; Λεμε τωρα.. αφού οι κραυγαλέες αντιφάσεις γεννούν λογικές, αν όχι δημοσιογραφικές, απορίες.. • Και τι λογοκρίνουν τα πρωτοσέλιδα του Φιλελευθέρου: http: Ιδού λ.χ. μια είδηση-πληροφορία με ενδιαφέροντα τεκμήρια που δεν μπόρεσε να δημοσιεύσει [από το σαιτ newsit]: //www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=125447&catid=9 "Ο Λιοτατής δεν είχε μόνο 0,5% συμφέρον στην εταιρεία AIRSUN PROPERTIES LTD [ιδιοκτησίας της οικογένειας Κουλερμου] όπως αναφέρθηκε δημόσια από τον ΥΠΕΣ... είχε 25% και μετά έγινε μείωση του συμφέροντός του...... Τελικά όμως ο Χαράλαμπους Λιοτατής, έφερε σε επαφή τον Τουρκοκύπριο Μουσταφά, με τον Νίκο Λίλη και Γ.Χασάπη και Φ. Βονιάτη για την πώληση του τεμαχίου, απέναντι από το αεροδρόμιο Λάρνακας, το οποίο αγόρασε η εταιρεία WADNIC TRADING LTD, που με τη σειρά της πώλησε στο Ταμείο Συντάξεων της Cyta.
  Όλα τα ανωτέρω είχαν ως αποτέλεσμα να ζημιώσει ο Κουλέρμος αρκετά λεφτά.
  Από εκείνο το διάστημα και έπειτα ο Σωκράτης Χάσικος και η εφημερίδα Αλήθεια, με συνεχείς δημοσιεύσεις και σχόλια δημοσιοποίησαν την υπόθεση στο ευρύ κοινό και ζητούσαν έρευνα της υπόθεσης, που αφορούσε την αγορά της WADNIC TRADING LTD, του τεμαχίου γης από τον Τουρκοκύπριο Μουσταφά, το οποίο προβλήθηκε ως μέγα σκάνδαλο."
 •  
 • Και μια σοφή κουβέντα από τον κ. Διονυσίου: «Τα ΜΜΕ ελέγχονται στην πλειοψηφία τους από διαπλεκομενους εκδότες και έχουν ως λειτουργούς τους άτομα που φοβούνται ότι θα απολυθούν ανά πάσα στιγμή.» Κάναμε αρκετή κριτική στον Πολίτη για τις συμφεροντολογικές του μεταμορφώσεις μετά το 2011, αλλα τέτοιες ειλικρινείς δηλώσεις από άτομα που βρίσκονται ιεραρχικά σε σημαντικές θέσεις πρέπει να καταγράφονται. Συνεχίζουν την παράδοση που ξεκίνησε η ειλικρίνεια του κ. Παράσχου πέρσι και τιμούν τον κ. Διονυσίου. Ιδιαίτερα γιατί γράφτηκαν σε μια περίοδο που σαν απάντηση στις αποκαλύψεις του Πολίτη για τον τέως διοικητή της κεντρικής, τον κ. Χριστοδουλου, ο τέως διοικητής παρέπεμψε στα συμφέροντα του εκδότη του Πολίτη και στο ότι απέκρυψε [σύμφωνα με την εκδοχή του] άνω των 40 εκατομμυρίων στο εξωτερικό. Είναι επίσης μια ειλικρινής δήλωση και για ένα άλλο λόγο: αν προηγουμένως οι δημοσιογράφοι υποτάσσονταν στην εξουσία των κεφαλαίων των τραπεζών που στήριζαν τα ΜΜΕ με τις διαφημίσεις, σήμερα ζουν εκβιασμούς όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Και το μένος μερικών με τις συντεχνίες η τις διεκδικήσεις των εργατικών δικαιωμάτων θυμίζει και λίγο απωθημένο: όσοι ζουν με τον φόβο, όσοι δεν τολμούν να αντισταθούν στις περικοπές στον δικό τους χώρο, βρίζουν κα φωνάζουν άλλους εργαζόμενους [η και πολιτικούς] που αντιστέκονται. Φροϋδικά είναι γνωστό σύνδρομο. Ο Νίτσε το ονόμαζε το «αίσθημα της δυσφορίας» που δημιουργεί την ηθική του δούλου.
 • Και η κωμωδία: Ο κ. ΜΧΣ στον Φιλελεύθερο φαίνεται ότι ένοιωσε κάπου να τον αγγίζει – η «σύμβαση του διαισθάνθηκε» που θα έλεγε και ο παλιός καλός Σαββόπουλος και αφού έκαμε αναφορά στο σχόλιο του κ. Διονυσίου έγραψε και το εξής χωρίς ίχνος χιούμορ: «Έχει απόλυτο δίκαιο ο συνάδελφος. Έθιξε ένα τεράστιο θέμα που αντιμετωπίζουν αυτήν την στιγμή οι περισσότεροι δημοσιογράφοι, ευτυχώς όχι εμείς στον Φιλελεύθερο.» Η αβάσταχτη αθωότητα του αυτοκαρφωματος. Σίγουρα αγαπητε μου. Εσείς εκεί στον Φιλελεύθερο μπορείτε να γράφετε ότι θέλετε. Έτσι ήταν και πριν – για 3 χρόνια με τις τράπεζες. Έτσι είναι λ.χ. και τώρα. Για δυο εβδομάδες οι άλλοι του Πολίτη πρόβαλαν το θέμα του Χριστοδουλου, αλλα εσείς το θαψατε..Τυχαια βεβαίως. Ενώ τότε με την επένδυση το αεροδρόμιο, πάλι τυχαία δεν σας πείραζε να ακολουθείτε τον Πολίτη. Άσχετο αν τότε τελικά δεν βρέθηκε τίποτα, ενώ τώρα για τον κ. Χριστοδουλου φαίνεται ότι γίνεται ήδη έρευνα. Ας παρουμε τον κ.Χατζηστυλιανου ας πουμε. Για όσους τον παρακολουθούν είναι ένας από τους δημοσιογράφους που κατασκευάζουν θεάματα που βολεύουν... Θα μπορούσε λ.χ. να περάσει και στην ιστορία σαν ο τσεκουθκιας: είναι ο δημοσιογράφος που του έδωσαν τη λίστα με το πώς διανεμήθηκαν χορηγίες από το προεδρικό και ότι του είπαν έγραψε: έτσι στο πρωτοσέλιδο έγραφε ότι δόθηκαν χρήματα σε αριστερά σωματεία και εστίαζε στην ομόνοια, αλλα τα έρημα δεν πρόσεξε ότι ο Διγενής Ακρίτας Μόρφου πήρε περισσότερα. Τέτοια δημοσιογραφία. Και φυσικά ποτέ δεν τόλμησε να ρωτήσει αν τουλάχιστον υπάρχει αρχείο από τις χορηγίες της περιόδου Κληριδη. Στον Φιλελεύθερο τουλάχιστον δεν επιτρέπονται τέτοια. Τελευταία έχει αναλάβει να προωθεί την οικογενειακή εκστρατεία του κ. Χάσικου γιατί δεν πωλήθηκε το οικόπεδο του πεθερού του στην Δρομολαξια. Φοβερή δημοσιογραφία. Ούτε μια φορά δεν ανέφερε, έτσι για την γενική πληροφόρηση την άλλη άποψη – για τα συμφέροντα του πεθερού, η για τις αντιφάσεις του Λιοτατη, η έστω για το αν θα γίνει έρευνα και για τις αγορές τουρκοκυπριακών περιουσίων την περίοδο 1994-2003. Τέτοια δημοσιογραφία.…Οποτε αγαπητε ΜΧΣ, τι το ψαχνεις…Εκτιθεσαι αδικα..
 •  
 • Ώστε παραιτήθηκε η Πουλλη. Και καλά τόση στήριξη τότε που τα είχε με τον Δημητρίου, τώρα τίποτα; Το ότι ο κ. Κεννεβεζος έχει πάρει και ένα συνεργείο μαζί του στο υπουργείο είχε γραφτεί και πριν. Αλλα για να φύγει η Πούλι, κάτι ευρύτερο γίνεται. Θα μάθουμε. Ο Χατζηστυλιανου τα φόρτωσε στον Καρογιαν που έβαλε τον Κεννεβεζο. Καλά δεν είναι στην ίδια κυβέρνηση με τον Χάσικο, τον φίλο σου; Και ο κ. Κεννεβεζος είχε και άλλους φίλους πριν. • Χοντραίνει το παιχνίδι στο ΔΗΚΟ. Τώρα ο Μάρκος μπορεί να κατεβεί και να κάνει περίπατο για την θέση του αναπληρωτή λογικά. Αλλα η απόσχιση του Βέργα είναι μια ενδιαφέρουσα κίνηση. Αν είναι μόνο τοπική είναι ένα θέμα, αν είναι ευρύτερη θα δείξει. Διότι ο μεν Καρογιαν κέρδισε πόντους με τις πρωτοβουλίες του για έρευνες στα σκάνδαλα των τραπεζών, και έχει και στήριξη από μηχανισμό αλλα ο Ν. Παπαδόπουλος, όπως φαίνεται και από την σχολιογραφια του Φιλελευθέρου, έχει πλάτες αλλού – που λέει και ο Διονυσίου. • Τι χαριτωμένος ο κ. Χριστοφιδης του Πανεπιστημίου Κύπρου - Αγλαντζιας. Βγήκε από τα ρούχα του για τις περικοπές. Ώστε..Βγαλε τον Τσουκα περίπατο τώρα. Θα μάθετε τι είναι οικονομική κρίση και ποιους εξυπηρετούσατε τότε με τα θεάματα που προσφέρατε. Αν ξυπνήσουν όσοι σας ψηφίσαν καλό για αυτούς. Αν όχι η πραγματικότητα είναι εδώ.
 • Πάντως τις ανοησίες για «υψηλά επίπεδα» και λοιπά τα φαιδρά, στην μπάντα κ. Χριστοφιδη. Ένα ακόμα πανεπιστήμιο είσαστε και τίποτα παραπάνω. Ο υπερφίαλος λόγος απλά κάνει ακόμα και τις ακρότητες του κ. Θεμιστοκλέους πια να ακούονται λογικές. Έτσι και αλλιώς σύμμαχος σας ήτανε μέχρι πρόσφατα. Enjoy τις συνέπειες των λέξεων και των πράξεων. Αυτό είναι υποτυπωδώς ακαδημαϊκό – αλλα μάλλον σας ξέφυγε η κατανόηση αυτών των διαστάσεων στις φαντασιώσεις για πανεπιστήμιο-επιχείρηση.
 •  
 • Α βγήκε και ο Πιερης να διαμαρτυρηθεί και τα είχε με την Ει. Χαραλαμπιδου. Μια ζωή βολικό αλληθώρισμα η κοινώς που σου νεφκω που παεις. Με το αζημίωτο βέβαια πάντα. Κάποτε είπε να τα βάλει με τον Πρόδρομου και τον αποκαλούσε «νεοκυπριο». Ήταν η εποχή που ο Πιερης προσπαθούσε να αποκτήσει προσβάσεις πουλώντας λέξεις. Ο Προδρόμου ήταν πολλά πράγματα αλλα νεοκυπριος η κυπροκεντρικος δεν ήταν. Τώρα γιατί ο Πιερής τότε έκανε ότι δεν το καταλάβαινε; Ρίχνει ατάκες αναλόγως των ποιων θέλει να προσεγγισει. Έτσι και τώρα. Άλλοι είναι οι νεοφιλελεύθεροι που θέλουν να περικόψουν γενικα. Αλλα τον ενόχλησε η περικοπή των έξτρα που συμπεριλαμβανουν και τα δικα του. Εκφραστικό.
 •  
 •  Ωπα. Άρχισε ο κ. Άριστος τις κουβέντες του καφενέ; Μετά την συνέντευξη του κ. Αναστασιαδη στην Μιλλιετ και την έξυπνη χρήση της αναφοράς των τουρκοκυπρίων της Συλικου ότι τους έσωσε ο πατέρας του, τον παρέλαβε ο διευθυντής σύνταξης του Φιλελευθέρου. Βέβαια οι λέξεις είναι και κάπως άσφαιρες άμα έχουν επαναληφθεί τόσες φορές. Και ότι και να πει κάποιος για τον Δ. Χριστοφια, πέρασε από αυτόν τον δρόμο [του να λέει την αλήθεια για το τι έγινε στις δικοινοτικές] χωρίς ενδοιασμούς. Δαιμονοποιηθηκε μεν – ξεφούσκωσε η επίδραση των λέξεων δε. Οπότε ο κ. Άριστος τα είχε πάλι με τις παραδοχές ότι οι ελληνοκύπριοι έκαναν επιθέσεις σε τουρκοκύπριους. Διότι ως γνωστόν οι τουρκοκύπριοι έπεφταν μόνοι τους στους ομαδικούς τάφους η απλά εξαφανίζονταν μόνοι τους από τους δρόμους του Βαρωσιου και της Τοχνης. «Κουβέντες του Καφενέ». Βέβαια ο κ. Αναστασιαδης κάνει λάθος αν υποτιμήσει την πρόθεση των επιθέσεων. Θα έρθει να τον βρει. Και μια μερίδα, λόγω της πορείας του Δ. Χριστοφια, ξέρει πια ότι όλα αυτά είναι αερολογίες και υπεκφυγές. Όμως στην δικιά του παράταξη, δεν είναι και τόσο αυτονόητα. Και έτσι τώρα πρέπει να τα λέει και να ξέρει ότι θα έχει μπροστά του και την υστερία που ανέχτηκε μετά το 2010.
 • Θα πείτε και ο Δρουσιωτης γιατί πληρώνεται; Το θέμα είναι ποιος τον πιστεύει τον Δρουσιωτη πια.
 •  
 • Τολμούν μερικοί να δουν τις προεκτάσεις; Οι εύκολες ατάκες συνομωσίας από όσους κάνουν ότι δεν βλέπουν. Οι θεωρίες της συνομωσίας που δεν βλέπουν μπροστά στην μύτη τους: ο κ. Σέρτης, εδεκιτης και από τα στελέχη που επηρεάζουν τις απόψεις που επιλέγει να προβάλει ο Φιλελεύθερος είχε στις 13 Ιουλίου, στην στήλη του και τα εξής [ο τίτλος ήταν «Προς επιβεβαιωθεντας»]: «Δεν μπορεί.. συμπτωματικά να συρθήκαμε Ελλάδα και Κύπρος στη χρεοκοπία την ώρα  - ακριβώς που επιβεβαιώνονταν – και – τα ανυπολογίστου πλούτου υποθαλάσσια κοιτάσματα στην ΑΟΖ μας, και άλλο να αποδεικνύεται – με γραπτά ντοκουμέντα – πως..δρομολογηθηκε μια τέτοια πορεία.» Το τεκμήριο είναι ένα φημολογούμενο απόσπασμα από «έκθεση ιδιωτικής συνομιλίας του Χ. Κισσιγκερ, το 1983, το οποίο λέει ότι «το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου». Δεν θα εξετάσω την εγκυρότητα του «τεκμηρίου». Ας πούμε ότι έγινε. Εδώ ο Δρουσιωτης που τα αμφισβητούσε αποδεικτηκε μη –έγκυρος, οπότε δεν μετρα πια σαν σοβαρή πηγη..Ας πούμε ότι κάποιοι είχαν και τέτοιες φαντασιώσεις τέλος πάντων. Άρα η Κύπρος προγραμματίζει να κάνει την ιστορική της έρευνα για τα κοιτάσματα της το φθινόπωρο του 2011. Είναι γνωστό. Ξαφνικά στα τέλη του 2010 αρχές του 2011 πλακώνει μια εκστρατεία στα ελληνοκυπριακα ΜΜΕ να μην κλείσουμε μια ενδιάμεση συμφωνία για φυσικό αεριο..και στο βάθος φαίνεται να υπάρχει παρέμβαση ισραηλιτικών εταιρειών. Ο κ. Σέρτης που ήταν και τι έλεγε τότε; Η εφημερίδα στην οποία γράφει; Και τι σύμπτωση – μόλις πριν ξεκινήσει η έρευνα τον Σεπτέμβριο, γίνεται μια έκρηξη σε ένα στρατόπεδο από ένα φορτίο που μας υποχρέωσαν να πάρουμε οι αμερικανοί σύμμαχοι του Ισραήλ και κατηγορείται ο πρόεδρος [λες και έπρεπε να είναι αποθηκάριος] ο οποίος τυχαίνει να ακολουθεί και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Θέλετε συνομωσίες κ. Σέρτη. Βαλτε τα κομμάτια του Παζλ μαζί. Ενδιαφέρον δεν είναι; Και εσείς που είσαστε τότε κ. Σέρτη; Η εφημερίδα σας; Μήπως πουλούσατε εκδούλευση στην "συνομωσία του Κισσιγκερ"; Τα δεδομένα και τα γραπτά είναι εκεί, και μόνο ο κ.Ευρυβιαδης, από την εφημερίδα σας, πήγε προς το τέλος του Ιούλη του 2011 να πει κάτι. Είπατε και δεν το προσέξαμε; Διότι αν κάποιοι θα επιβεβαιωθούν στο μέλλον, μάλλον θα πρέπει να εξηγήσουν και την στάση τους σε καίρια σημεία της ιστορικής εξέλιξης. • Να καταγράψουμε στα θετικά την απόφαση του κ. Αναστασιαδη να μην πάει στο μνημόσυνο των 22. Σαν πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει όντως υποχρεώσεις. • Όσο για τις δικαιολογίες του κ. Χάσικου. Δηλαδή να υποθέσουμε ότι το δίκαιο [και η ηθική που πηγάζει] από την δίκη της Νυρεμβέργης σαν ξέφυγε. Οκ we can live with that. Να υποθέσουμε ότι ισχυρίζεστε ότι όσοι συμμετέχουν σε πραξικοπήματα είναι αθώοι γιατί εκτελούν διαταγές και θα πρέπει να τιμούνται; Κοτσάνα μεγέθους – μάλλον δεν θέλεις να το πεις. Να πεις ότι μια μερίδα δεν καταλάβαινε τις συνέπειες, ίσως να ήταν ταπεινό και λογικό…Ξέρεις εσύ, δεν είναι; Αλλα και πάλι, είσαι υπουργός και πληρώνεσαι κύριε Σωκράτη για να τηράς ένα σύνταγμα. Άμα ισχυρίζεσαι ότι είναι το ίδιο η κατάργηση του συντάγματος με την υπεράσπιση του, τότε με βάση ποιο δίκαιο λειτουργεί αυτή η πολιτεία – και γιατί πληρώνεσαι δηλαδή και δεν πληρωνεται και και καποιος άλλος που υπακουει σε μια δικη του ερμηνεια του συνταγματος; Διοτι η «στρατιωτικη πειθαρχια» δεν είναι ανωτερη του συνταγματος. Την υπηρετει. Και άμα το επεκτείνεις το επιχείρημα σου  για την «στρατιωτικη υπακοη» και στις υπόλοιπες αντιπαραθέσεις που πλάκωσαν την Κύπρο τότε…Υπακουαν πολλοι σε ότι πιστευαν σαν «στρατιωτικη εξουσια» για τους ιδιους. Σκέψου να εξηγάς στην εθνικοφροσύνη το «δίκαιο» των εθνικών αντίπαλων τους που υπακουαν επισης. Και επειδή οι εποχές που το έπαιζες φιλελεύθερος, δεν είναι του παρόντος, μην γίνεσαι και αστείος. Οι προεκτάσεις είναι εκει..Αλλοι ισως να μπορούν να αρθρώσουν αυτόν τον λόγο… • Καταντια είναι αυτα κυριε Σωκρατη άλλη εικονα εψαχνες..Κριμα.. • Για το «πόθεν λέσχες» τις καραμέλες, τις φαμιλιες και τους πεθερούς.  Την αξιοπρέπεια του Φιλελευθέρου αυτές τις μέρες που πουλά υπηρεσίες με τα πρωτοσέλιδα του την έσωσαν μερικοί δημοσιογράφοι – ο Π. Χαραλάμπους που κατάλαβε ότι το σκάνδαλο ήταν στις τράπεζες και όχι στις κατασκευές Χάσικου, και η Χ. Χατζηδημητριου με τον τίτλο: «Ακόμα μια καραμελιτσα» με μικρές σπόντες: «Μπας και η επιμονή του προέδρου για το γρι γρι αφήνει ερωτηματικά. Μπας και η πρόθεση να καταργηθούν οι πρόσφορες για έργα του δημόσιου κάτω του μισού εκατομμυρίου αφήνουν υπόνοιες.» Όπως έγινε και με τους ωρομισθίους που θα επαναπροσλαμβάνονταν και τελικά μέχρι και εκεί έγινε ρουσφέτι. Οπότε κ. Χατζηδημητριου ότι γράφει το πρωτοσέλιδο σας μπορεί να είναι και προεργασία για να γίνει και το ρουσφέτι, που υποψιάζεστε, στις προσφορες. Καραμελιτσες λοιπόν.... • Επί της ουσίας. Καμία αναφορά σε εισοδήματα που δεν περιλαμβάνει την ευρύτερη οικογένεια δεν έχει νόημα. Παραπλάνηση σκέτη. Άμα ο άλλος μπορεί να γράφει την περιουσία στους συγγενείς, είναι το ίδιο ανέκδοτο όπως τον Χάσικο που την μια νοικιάζει τα ακίνητα του Κουλερμου στο κράτος και την άλλη δεν έχει σχέση με τον πεθερό του. • Ολοταχώς στον γιωρκατζισμο με δανεικά; Άμα βγαίνει και ο γενικός εισαγγελέας και λέει ότι όλοι αυτοί οι σύμβουλοι, οι κουμπάροι, αδελφοτεχνοι κλπ είναι παρανομία και  σύμπτωμα κομματοκρατιας, τότε τι να πει κανείς; Ίσως για αυτό διορίστηκαν άρον άρον ο κ. Ερωτοκριτου – που δεν έχει τέτοια προβλήματα; Όσο για τους αστυνομικούς προστάτες μπας και έχει να κάμει με προηγούμενες υποθέσεις; • Καταγράφεται στις σημαντικές δηλώσεις η πρόταση της κ. Χαραλαμπιδου προς την επί κεφαλής της Μοκας: «Αν το φορτίο σας πέφτει βαρύ, αφήστε να το σηκώσει κάποιος άλλος.» Η αναφορά ήταν για το θέμα του κ. Χριστοδουλου το οποίο η επικεφαλης της ΜΟΚΑΣ αποφάσισε να μην διερευνήσει. Και τώρα λέει υπάρχουν ακόμα 29 ύποπτες υποθέσεις ξεπλύματος. Και γιατί να πιστέψει κάποιος ότι γίνεται έρευνα; Γιατί να πιστέψει κάποιος ότι γινόταν πριν – όπως, ας πούμε, προεκλογικά…
 • Και για να μην ξεχνάμε υπάρχει και το θέμα των εκατομμυρίων του έκδοτη του Πολίτη. Διότι μπορεί ο κ. Χριστοδουλου να έχει ύποπτη συναλλαγή, αλλα αυτό δεν ακυρώνει την δική του ερευνα για τον Γ. Παπαδόπουλο. Θα δημοσιοποιηθεί εκείνη η έρευνα; Θα βοηθούσε στην αποκατάσταση της εικόνας και για τους δυο. Πολλά λεφτά. • Ίσως για αυτό και ο Φιλελεύθερος άμα άνοιξε θέμα Χριστοδουλου και Μιχαηλιδη έτρεξε να προσφέρει θέαμα στον Χάσικο. Δεν ξέρεις τι μπορεί να βγάλει το καλάθι. • Μήπως διαφοροποιείται ο κ. Κασουλιδης; Όσο πάει γίνεται και πιο σαφές το σκηνικό. Πριν λίγο καιρό μας έριξε την βόμβα ότι και στην κυβέρνηση συζητούσαν αποχώρηση από το ευρω τον Μάρτη. Μπορεί να εννοούσε βέβαια ότι ο ίδιος τέλος πάντων το σκέφτηκε σοβαρά. Την περασμένη εβδομάδα είπε με σαφήνεια ότι οι συνομιλίες θα εκκινήσουν τον Οκτώβρη και πρόσθεσε ότι η κρίση θα πάει για χρόνια άρα δεν μπορούμε να περιμένουμε κλπ. Έμοιαζε να μιλά και στην ρητορική της ίδιας της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει. Ιδού  διατύπωση που είναι σοβαρή τοποθέτηση: «Ίσως κινηθήκαμε με μεγαλύτερη ταχύτητα προς την νομισματική ένωση πριν ολοκληρωθεί η οικονομική ένωση και αυτό λειτούργησε ως μπούμερανγκ..». Σωστή θέση που μάλλον αναγνωρίζει ότι ήταν λάθος η ένταξη στο ευρω το 2008. Και προφανώς θα πρέπει να σκεφτούμε πια αν μια χώρα παραγωγός φυσικού αερίου στο μέλλον είναι λογικό να εξαρτάται από ένα νόμισμα που ελέγχουν κάποιοι άλλοι.
 

1 σχόλιο:

 1. Εισαι εκνευριστικος για πολλους λογους. Ξ εχωριζω προς το παρον δυο. Στους εχω εξαλλου ξαναεπισημανει, αλλα δεν εχεις τα κοτσια να διορθωθεις.
  1ον Δεν μπορεις να ασκεις πειστικη και απροκαταλυπτη κριτικη οταν επιλεγεις λογω κομματικης προσκολλησης να θετεις μονιμως στο απυροβλητο ενα ολοκληρο πολιτικο χωρο. Εισαι απο χερι ακυρωμενος.
  2ον. Οταν γραφεις ανωνυμα επιτηθεμενος επωνυμα σε ολους τους αλλους, παλιν η ισορροπια του αξιοπιστουι απροκαταλυπτου διαλογου ανατρεπετα
  Ειναι απο καιρο που το φυλλαδιο σας κατατασσεται στον χωρο του περιθωριου. Αυτο ειναι που σας σωζει. Αν σας απευθυνομαι για ακομη μια φορα ειναι οτι στον χωρο σας δυστυχως δεν υπαρχει αλλη φωνη πλην τηςκομματικης σας εφημεριδας και αυτο ειναι κακο για τη δημοκρατια. Οση δηλ. εμεινε στην Κυπρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή